HIKIKOMORI, instalație teatrală "un pic altfel", la Goethe Institut

Denisa Zamfir / 01 noi 2018 / 15:05 Salveaza PDF Comentarii
Hikikomori
Descriere foto: Hikikomori

Timp de patru zile Goethe-Institut pune la dispoziţia publicului o instalaţie teatrală creată de artistul Vlaicu Golcea:  HIKIKOMORI, după un text de Holger Schober tradus de Ciprian Marinescu.

Pe 5, 6, 8, 9 noiembrie între orele 18:00-20:00, publicul iubitor de teatru este invitat să viziteze instalaţia teatrală, iar apoi, zilnic între orele 20:00-21:00 continuă experienţa HIKIKOMORI cu un performance live realizat de Nicoleta Lefter, în compania înregistrată a actorilor Raluca Aprodu şi Emil Măndănac. (Recomandare de vârstă: +16)

Subiectul piesei: spectatorul se află in mintea lui H - sunt opt ani de când s-a închis în camera sa şi refuză să iasă în lumea la care se conectează exclusiv prin chat.

Intrarea este liberă iar performance-ul are loc în limba română.

Eveniment conex instalaţiei teatrale:

Joi, 8 noiembrie, de la ora 21:30 va avea loc în decorul instalaţiei un concert audio-vizual intitulat Turnul Negru, susţinut în premieră în Bucureşti de către artiştii Vlaicu Golcea şi Mihai Păcurar.

Realizarea HIKIKOMORI în limba română a fost posibilă în urma proiectului de TEATRU GERMAN CONTEMPORAN lansat anul acesta de Goethe-Institut, proiect ce a facilitat traducerea din germană în română a peste 50 de piese de teatru din spațiul germanofon.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25