Hackerii din gruparea Lazarus spală banii furați, iar autoritățile nu au ce să le facă

Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ

Infractorii cibernetici nord-coreeni cunoscuți sub numele de Lazarus au început să spele banii furați luna trecută, iar autoritățile nu au cum să acționeze pentru moment.

Hackerii nord-coreeni are au reușit unul dintre cele mai mari jafuri de criptomonede din istorie încă spală banii obținuți ilicit la mai bine de o săptămână după ce au fost deconspirați, anunță The Washington Post.

Criminalii cibernetici încă au accesat banii, suma de în jur de 600 de milioane de dolari furată din jocul video Axie Infinity, ceea ce arată cât de greu acționează autoritățile în acest tip de situații.

Gruparea a fost identificată de americani drept Grupul Lazarus, cunoscut și pentru spargerea serverelor Sony Pictures acum opt ani. Până acum, s-au spălat cam 100 milioane dolari, adică 17% din suma totală. Banii furați au fost duși departe de jurisdicția autorităților din Statele Unite ale Americii prin transformarea lor în Ethereum.

Știrea inițială

FBI a acuzat hackerii asociați guvernului nord-coreean pentru că au furat luna trecută peste 600 de milioane de dolari în criptomonede de la o companie de jocuri video cel mai recent dintr-un șir de furturi cibernetice îndrăznețe legate de Phenian, potrivit CNN.

”Prin ancheta noastră am putut să confirmăm că Lazarus Group și APT38, actori cibernetici asociați cu RPDC, sunt responsabili pentru furtul a 620 de milioane de dolari în Ethereum raportat pe 29 martie”, a declarat FBI într-un comunicat . (RPDC = Republica Populară Democrată Coreea)

FBI se referea la recentul hack al unei rețele de calculatoare folosit de Axie Infinity, un joc video care permite jucătorilor să câștige criptomonede.

Sky Mavis, compania care a creat Axie Infinity, a anunțat pe 29 martie că hackerii neidentificați au furat echivalentul a aproximativ 600 de milioane de dolari - evaluați la momentul descoperirii hack-ului, pe 23 martie, dintr-o ”punte” sau rețea care permite utilizatorii să trimită criptomonede de la un blockchain la altul.

Se presupune că hackerii lucrau în numele guvenului nord coreean

Departamentul de Trezorerie al SUA a sancționat joi Lazarus Group, o gamă largă de hackeri despre care se crede că lucrează în numele guvernului nord-coreean.

Trezoreria a sancționat specificul ”portofel” sau adresa criptomonedei, care a fost folosită pentru a încasa din hack-ul Axie Infinity.

Atacurile cibernetice au reprezentat o sursă importantă de venituri pentru regimul nord-coreean de ani de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel