Hackerii care se cred „Robin Hood” au donat bani furați unor fundații de caritate

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Experții în securitate cibernetică au rămas mască în momentul în care și-au dat seama că un grup de hackeri fura bani pe care îi dona mai apoi pentru cauze bune.

Conform BBC, hackerii în cauză au spus că au reușit să obțină milioane de dolari de la companii, prin șantaj și alte metode violente, însă acum vor să facă lumea „un loc mai bun”. Într-o postare pe partea întunecată a internetului, grupul a postat chitanțe pentru donații de 10.000 dolari în bitcoin pentru două fundații de caritate. Însă, așa cum era și firesc, una dintre ele, Children International, a anunțat că nu va folosi suma primită.

Într-o postare de pe 13 octombrie, hackerii au spus că doar companiile profitabile se află în sfera lor de lucru. „Credem că este corect ca o parte din banii plătiți de companii pentru recuperarea datelor să meargă spre fundații. Indiferent cât de rea ne considerați munca, suntem bucuroși să știm că am reușit să salvăm viața cuiva. Astăzi am făcut primele donații”, a transmis grupul cibernetic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel