Guy Verhofstadt face apel la Nokia și Ericsson să poarte Europa deasupra Chinei în cursa 5G

Fostul premier belgian, Guy Verhofstadt, a făcut un apel la cele două companii europene să readucă gloria bătrânului continent.

Politicianul belgian Guy Verhofstadt a transmis un mesaj giganților europeni Nokia și Ericsson, cerându-le să își unească forțele și să transforme Europa în liderul tehnologiei 5G, în detrimentul Chinei, țară pe care o acuză de furt de „drepturi de proprietate intelectuală".

„Există doar 3 companii în lume care pot furniza internet 5G: Nokia (Finlanda), Ericsson (Suedia) și Huawei (China). Așadar, Europa are tehnologia și este conștientă de problemele de securitate cauzate de China. Pentru ce naiba așteptăm? Lansați oferte pentru Nokia și Ericsson sau lăsați-i să-și împreuneze forțele și să facă posibil 5G în toată Europa", a scris Verhofstadt pe rețelele de socializare.

Ca în vremurile GSM

Fostul premier al Belgiei a explicat importanța unei victorii în generația 5G, explicând că următoarea generație, așteptată peste 10 ani, va avea viteze de 8.000 de ori mai rapide decât actuala versiune, considerată și așa foarte rapidă.

„Acest lucru ne va da un avantaj competițional uriaș, ca în vremurile în care Europa a impus standardul GSM pentru telefoanele mobile în toată lumea. Avem o mare oportunitate aici de a întrece China. Acest lucru pe poate face să câștigăm și lupta de mâine pentru 6G (care va apărea cam prin 2030 și va fi de 8.000 de ori mai rapid)", a adăugat fostul premier.

Europa ar trebui să se unească

În final, belgianul a spus că Europa trebuie să-și recapete încrederea în sine, fiindcă companiile și puterea minților sale sunt la un nivel foarte mare. Așadar, Verhofstadt a pledat pentru piața liberă și dreaptă europeană, în detrimentul situației din China.

„Europa ar trebui să se încreadă din nou în puterea minților sale, în companiile sale și chiar în sine. Ar trebui să se încreadă în puterea pieței noastre libere și drepte, nu în programele finanțate de statul chinez, care se bazează pe drepturi de proprietate intelectuală furate", a încheiat politicianul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel