EXCLUSIV  Gică Popescu a scăpat ieftin. Ce se putea întâmpla la Austria-Macedonia de Nord

Fotbaliști celebri din Generația de Aur au fost trimiși la peluză, să vadă de la cucurigu meciul Austria-Macedonia de Nord, primul găzduit de România la un campionat european. Și să lase loc în tribuna oficială adevăratelor vedete ale sportului rege: Orban, Barna, Nicușor Dan.

Eu spun că Gică Popescu a scăpat ieftin. Era suficient spațiu pe Național Arena să fie umilit și mai mult, dacă ne gândim că dl Dan Barna, la meci, are nevoie de ochelari, posibil și de un binoclu. Oricând putea pocni din degete, să vină sclavul și să îl servească.

Sau, Nicușor Dan îl putea trimite să strângă gunoiul lăsat de colega sa Clotilde pe străzi. Primarul Căpușă, patronul jegului și gropilor din asfalt, nu s-a învrednicit să ia de o mână prefectul, să solicite la 112 un psihiatru și cu cealaltă mână să tragă de un tomberon, ca să rezolve problema gunoierei de la sectorul 1. Înainte să ajungă turiștii austrieci și macedoneni în Capitală. Așa, la câtă nesimțire poate încăpea sub o claie de păr rebel, putea să-l trimită pe Dorinel Munteanu să rânească în timpul meciului.

Stau și mă întreb cum făcea presa de propagandă la o fază ca asta, dacă s-ar fi respectat rezultatul alegerilor și era Rafila în locul lui Orban. Evident, dacă era Rafila, om cu bun-simț, probabil că și-ar fi salutat omologul din Macedonia și i-ar fi chemat pe fotbaliștii generației de aur lângă el. Dar, ca scenariu de lucru, să pretindem că ar fi fost posibilă o astfel de scenă, cu alți protagoniști la tribuna oficială. Se cerea demisia Guvernului? Alegeri anticipate, fără drept de vot pentru cei care au susținut Ciuma Roșie (ușor de identificat de intelectuali cum ar fi dentistul Liiceanu, fiindcă nu au toți dinții în gură)? Cred că da.

Era justificată celebra solicitare din patru litere, începând cu M, considerată de toți deontologii drept opinie politică? Atunci, de nu o auzim acum la Digi sau la Pro, de ce nu o vedem acum scrisă cu litere de foc de site-urile propagandiștilor? De ce nu le cer obiectivii deontologi lui Orban, Nicușor sau Barna, ce îi cereau lui Dragnea?

Păi, să ne amintim că intelectualii și deontologii urlau de bucurie ca la un gol de semifinală CM, când a fost arestat Gică Popescu. Le-a făcut Dorinel Munteanu vreo bucurie, cum ar fi un denunț, sau o mărturie sub acoperire pe care să o dubleze Portocală, a la Ploiești? Cum să stea un penal ca Popescu lângă un anticorupt ca Barna sau lângă un nevinovat ca Orban? Să zică mersi că i-au lăsat la peluză, și să închidem subiectul.

Însă, tăcerea care mă asurzește și nu mă lasă să tac e despre gunoaiele din Capitala Capitalei, în ziua meciului CE. Cum ar fi clocotit indignarea, cum ar fi fost puși la zid primarii, dacă nu erau de-ai lor și cineva fotografia, în ziua meciului, o coajă de banană pe bulevard?

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel