Ghid pentru nevăzători lansat de Muzeul Național al Literaturii Române

Flaviu Predescu / 26 Martie 2019 / 13:58 Salveaza PDF Comentarii
Ghid pentru nevăzători lansat de Muzeul Național al Literaturii Române
Descriere foto: Ghid pentru nevăzători lansat de Muzeul Național al Literaturii Române

Muzeul Național al Literaturii Române în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din România lansează duminică, 31 martie 2019, la ora 13.00, Ghidul MNLR în Braille pentru persoane cu deficiențe de vedere.

Evenimentul va avea loc la sediul expozițional din Strada Nicolae Crețulescu 8 în prezența domnului Ioan Cristescu, director general al MNLR, a domnului Tudorel Tupiluşi, președinte al Asociației Nevăzătorilor din România, și a domnului Radu Sergiu Ruba, consultant științific al ghidului.

„Muzeul Național al Literaturii Române este implicit și unul al limbii române, pentru că limba română este primul element al identității noastre. Impresiile pe care le lasă vizitatorii, atât români, cât și străini au motivat echipa MNLR, datorită sugestiilor acestora a apărut un colț al scriitoarelor la demisolul clădirii cochete în care funcționează muzeul, de asemenea nenumăratele activități dedicate copiilor. Acest muzeu este unul al ideilor, al oamenilor și al trăirilor, oferind o lecție impresionantă despre figurile marcante din literatura română.

Conținutul celor două volume ale ghidului, tipărit în Braille, în zece exemplare, este conceput de regizorul Radu Băieșu și reprezintă efortul echipei MNLR de muzeografi și redactori (Anița Grigoriu, Alina Nicoleta Ioan, Cristina Milca, Iuliana Miu, Olimpia Novicov, Oana Oros, Elena Loreta Popa, Luana Stroe, Eugenia Țarălungă, Loredana Voicilă), sub atenta îndrumare a consultanților științifici (Luigi Bambulea, Bianca Cernat, Paul Cernat).

Ghidul își propune creșterea gradului de conștientizare și promovare a oportunităților de acces în muzeu pentru persoanele nevăzătoare, precum și oferirea unui text – pretext pentru organizarea de vizite și ateliere gratuite de către muzeografii MNLR", arată un comunicat MNLR.

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24