„Galoși”,de György Dragomán, în premieră

Miercuri, 16 noiembrie, ora 20.00, în Sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat Cluj, va avea loc premiera absolută a piesei Galoși scrisă de renumitul scriitor contemporan maghiar, György Dragomán. Următorul spectacol este programat joi, 17 noiembrie, ora 20.00.

Acțiunea piesei se petrece în anii 80, într-un orășel din Transilvania, unde ni se înfățișează lupta pentru emigrare a unei familii de intelectuali. Soțul, redactorul unui ziar local, se îndrăgostește de fiica șefului Securității din oraș. Acest lucru însă nu rămâne fără consecințe – între două percheziții ale locuinței, membrii familiei trebuie să se decidă ce sunt dispuși să sacrifice pentru a se putea elibera.

András Visky, regizorul spectacolului, declara că Galoși va oferi spectatorilor un fel de introducere în anii 80, el neconsiderand această epocă ca fiind una terminată pentru că nu a devenit încă parte a discuțiilor publice. Spațiul muzeal al spectacolului invită la distanțare, în timp ce mijloacele de cinema verité  îi apropie pespectatori de lumea personajelor. Astfel, Galoși  li se adresează poate chiar și celor care nu au trăit în acea perioadă. Ei pot observa că, de fapt, din foarte multe puncte de vedere unele lucruri se mai petrec și astăzi.

Citește și: Sărbătoarea cărţii a început la Gaudeamus

La realizarea spectacolului au contribuit: Dénes Miklósi (decorul), Carmencita Brojboiu (costumele), Ilona Lőrincz (asistent decor) și Emőke Veres (colaborator).

Din distribuție fac parte actorii: Áron Dimény, Imola Kézdi, Rita Sigmond, Andrea Kali, Csilla Albert, Ervin Szűcs, Szabolcs Balla, András Buzási, Péter Árus, Attila Orbán, Alpár Fogarasi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel