EXCLUSIV  Gabriela Băncilă (ANM), semnal PUTERNIC. Ce se întâmplă chiar în acest weekend, la final de vară / VIDEO

Vreme
Vreme

Gabriela Băncilă, director Meteorologie Operaţională în cadrul ANM, a oferit date importante despre cum va fi vremea în weekendul ce urmează.

Gabriela Băncilă a discutat, în cadrul unui interviu acordat DC News TV, despre vremea la începutul toamnei și fenomenele ce au marcat anul 2020.

„Verile anterioare nu au mai fost caracterizate de temperaturi excesiv de ridicate, de acea masă de aer uscat și cald, care favoriza înregistrarea unor temperaturi de 40, peste 40 de grade. Acum vorbim despre mase de aer cald și umed, temperaturi în jurul a 30-32 de grade, cum se întâmpla în iunie de exemple, cu un grad ridicat de umezeală, ceea ce ducea la instalarea stării de disconfort termic în orele amiezii. Indicele temperatură - umezeală depășea pragul critic de 80. Treptat, în a doua parte a verii, gradul de umezeală din aer a mai scăzut, ceea ce s-a tradus, pe de o parte, printr-o extindere spațială mai redusă a manifestărilor de instabilitate atmosferică severe, dar și prin înregistrarea unor temperaturi mai ridicate”, a spus Gabriela Băncilă în cadrul interviului. 

Este posibil, de exemplu, să înregistrăm, la sfârșitul lunii august, adică la sfârșitul acestei săptămâni, ceea ce reprezintă și finalul calendaristic al verii, temperaturi de 37-38 de grade.

În luna iunie, au fost multe zile în care temperatura nu depășea 32 de grade și noi resimțeam o stare puternică de disconfort termic. Până în iulie, nu am înregistrat temperaturi maxime de 36 de grade”, a precizat Gabriela Băncilă.

Gabriela Băncilă (ANM), interviu la DC News TV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel