Fondatorul Valve, Gabe Newell, pune toți banii pe interfețe creier-computer

Gabe Newell pune toți banii pe BCI
Gabe Newell pune toți banii pe BCI

Co-fondatorul și președintele Valve, Gabe Newell, spune că compania sa a explorat interfețele creier-computer (BCI) pentru gaming și mai mult de-atât.

Conform The Verge, chiar dacă Newell acceptă că sună Science Fiction ca creierul uman să interacționeze direct cu un computer, el spune că dezvoltatorii fac „o greșeală prostească” dacă ignoră acest domeniu. Newell a transmis că Valve lucrează în prezent cu căști OpenBCI pentru a dezvolta software-uri gratuite care vor să înlesnească munca dezvoltatorilor de a înțelege semnalele creierului uman.

Pentru jocuri, un exemplu simplu este folosirea unui software pentru a vedea dacă un jucător se bucură de un joc și să modifice în mod corect raportul de putere. Astfel, jocurile pot deveni mai grele dacă simt că jucătorul se plictisește. Totuși, Newell are idei mai ambiționase care au legătură mai degrabă cu transmiterea semnalelor către creier, nu doar citirea celor care vin din creier. În prezent, suntem limitați de „perifericele din carne” pentru a ne juca jocuri video. Însă, dacă jocurile interacționează direct cu creierul, există mult mai multe posibilități, iar realitatea va deveni plictisitoare în comparație cu ceea ce pot oferi aceste sisteme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel