Florin Zamfirescu, replici dure: Le-am șters numele din memorie

Scandalul de la UNATC este departe de sfârșit. După ce zilele trecute, Andrei Rus a declarat că va da universitatea în judecată, a venit rândul marelui actor Florin Zamfirescu să-și spună punctul de vedere.

"Am urmărit emisiunea în care au vorbit cei doi panduri (n.r. Andrei Rus și Iulia Popovici) – pentru că nu vreau să le pronunț numele. Ei nu au nume și nu merită să li se pronunțe numele. Spuneți de câte ori vreți numele lor, eu nu am să le pronunț. Le-am și șters din memorie pentru că este vorba de niște persoane care socotesc că singurul merit într-o instituție de învățământ superior este tinerețea.

Ei afirmă că întotdeauna cei tineri știu și au dreptate. I-aș anunța că tinerețea este o calitate. Toți am avut-o, dar trece și dacă nu este înlocuită de nimic, pe mine ei nu mă interesează. Nu au cum să mă intereseze niște personae care trăiesc bine mersi într-o căldurică universitară", a zis Florin Zamfirescu la Adevărul.

Pandurul nostru (n.r. - Andrei Rus) susţine că revista este scrisă de studenţi, dar el, lectorul, găseşte locuşoare pentru a-şi integra manifestele. Abia când conducerea Universităţii găseşte nereguli în interiorul Facultăţii de Film şi renunţă la decan, îşi aminteşte pandurul de problema cu tirajul.

"Pandurii noştri dragi" au început să tragă semnale de alarmă că nu o să mai iasă revista, ceea ce nu e adevărat.

În cadrul discuţiei de la Adevărul Live, Florin Zamfirescu a precizat că se află spre final de carieră şi că actuala generaţie de studenţi, aflată în anul întâi de facultate, este şi ultima, urmând a se pensiona peste doi ani.

Andrei Rus, judecată

Pe de altă parte, lectorul Andrei Rus a anunțat că are de gând să dea în judecată UNATC.

"Voi da în judecată instituţia. Consider că e o decizie abuzivă şi vreau să vedem ce hotărăşte instanţa. Speranţa mea e că nu se va rămâne la această decizie. UNATC-ul se supune, ca orice instituţie, legilor României", a zis Andrei Rus, notează sursa anterior menționată.

Când a izbucnit conflictul

Conflictul la nivelul UNATC a izbucnit în martie, când redacţia revistei Film Menu, coordonată de Andrei Rus, proiect iniţiat şi sprijinit de UNATC şi realizat în proporţie de 90% de studenţi ai facultăţii de film din cadrul universităţii, publica o scrisoare deschisă adresată rectorului Universităţii, Adrian Titieni, în care susţinea că, "în luna iulie a anului 2014, consiliul de administraţie al UNATC - din care fac parte rectorul, cei doi prorectori Laura Baron şi Nicolae Mandea, cei doi decani Sorin Botoşeneanu (Film) şi Paul Chiribuţă (Teatru), preşedintele Senatului, Laurenţiu Damian (care între timp a demisionat din funcţie, n.r.), şi directorul general administrativ, Emil Banea - a hotărât, în absenţa decanului Facultăţii de Film, înjumătăţirea bugetului şi a tirajului revistei Film Menu, fără niciun fel de justificări".

VEZI ȘI: Ce se ascunde în spatele scandalului UNATC. Doru Ana, despre paradoxul conflictului - EXCLUSIV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel