Fiul Alain Delon, dezvăluiri despre relația furtunoasă cu tatăl său

Vlad Manolache / 08 feb 2019 / 05:02 Salveaza PDF Comentarii

Alain-Fabien, fiul cel mic al actorului francez Alain Delon, a scris o carte, 'De la race des seigneurs', primul său roman cu accente autobiografice, relatează joi AFP.

Nu este un secret pentru nimeni că Alain Delon nu are o relaţie cordială cu cei doi fii ai săi, Anthony, cel mai cunoscut, şi mezinul Alain-Fabien, care îi seamănă întru totul şi care a publicat o carte în care prezintă relaţia furtunoasă cu părintele său.

La 24 de ani, mezinul fraţilor - trebuie amintită şi Anouchka, singura care se înţelege bine cu actorul francez - este cel mai puţin mediatizat, deşi a avut câteva mici roluri în filme şi a fost protagonistul unei campanii de publicitate pentru Dior.

Citește și: UEFA, veste tristă. Radu Tudor: O palmă pe obrazul României

"Orice autor se inspiră din propria viaţă"

 

Este însă decis să facă saltul la celebritate, devenind 'autor', cum a asigurat tânărul la emisiunea postului de televiziune TMC care l-a invitat să-şi promoveze cartea 'De la race des seigneurs'. "În orice roman există şi un fond de adevăr. Orice autor se inspiră din propria viaţă, mai ales în primul său roman", a asigurat tânărul.

Însă cartea prea seamănă cu viaţa lui şi cu personajele familiei sale. Povestită prin ochii protagonistului, Alex Delval, cartea prezintă un tânăr care vrea să-şi croiască un drum în cinematografie, dar este copleşit de umbra uriaşă a tatălui său, puternic şi bogat, coleric şi manipulator.

Oricine l-ar putea recunoaşte pe micul Delon în pielea lui Alex Delval şi pe Delon în Alexandre Delval, cu care împărtăşeşte gustul pentru colecţiile de arme, casele de lux şi aplecarea spre excesele verbale.

Citește și:Demascarea medicului fals. O traducătoare aruncă bomba: țintă pentru România

 A optat pentru ambiguitate

 

Apare în carte chiar şi mama sa, olandeza Rosalie Van Breemen. Şi despărţirea ei pentru a se căsători cu magnatul fibrelor optice Alain Afflelou, care în roman este un oligarh rus.

Alain-Fabien, sau Alain junior, cum îl alinta tatăl său când era mic, a optat pentru ambiguitate: recunoaşte caracterul biografic al cărţii, dar se grăbeşte imediat să spună că este vorba de un roman de ficţiune. "Nu vreau să fiu văzut ca 'fiul lui' care scrie o biografie. Este o carte între ficţiune şi realitate", a asigurat el.

Este greu să ignori însă elementele de realitate când personajul principal vorbeşte la persoana întâi şi a trecut, exact ca şi el, prin cure de dezintoxicare şi probleme cu justiţia.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25