Filmul Parasite a câștigat trofeul Palme d'Or

Palme d'Or 2019
Palme d'Or 2019

Lungmetrajul "Parasite", regizat de cineastul sud-coreean Bong Joon-Ho, a câştigat trofeul Palme d'Or la cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, a anunţat sâmbătă seară juriul prezidat de Alejandro Gonzalez Inarritu, relatează site-ul oficial al evenimentului.

Trofeul i-a fost înmânat cineastului sud-coreean de legendara actriţă franceză Catherine Deneuve. În discursul pe care l-a rostit înainte de a anunţa câştigătorul trofeului Palme d'Or, cineastul Alejandro Gonzalez Inarritu a spus că juriul a luat această decizie în unanimitate.

Povestea filmului Parasite


Filmul "Parasite", cu o durată de 132 de minute, prezintă pe marele ecran povestea familiei Ki-taek, ai cărei membri sunt şomeri şi devin deosebit de interesaţi de stilul de viaţă al bogatei şi strălucitoarei familii Parks, până când ajung să fie prinşi într-o dramă provocată de un incident neaşteptat.

Bong Joon-Ho, cunoscut deja pe plan internaţional graţie unor lungmetraje precum "Snowpiercer" (2013) şi "Okja" (2017), a fost selectat la Cannes în secţiunea Un Certain Regard cu filmele "Tokyo!" (2008) şi "Madeo" (2009). În 2017, regizorul sud-coreean a fost selectat în competiţia oficială de pe Croazetă şi a concurat pentru trofeul Palme d'Or cu filmul "Okja".

În 2018, trofeul Palme d'Or a revenit peliculei japoze 'Shoplifters', regizată de cineastul Hirozaku Kore-Eda.

Cea de-a 72-a gală de decernare a premiilor de pe Croazetă a avut loc sâmbătă seară la Palais des Festivals din Cannes. Prezentatorul principal al ceremoniei a fost actorul francez Edouard Baer. Juriul competiţiei oficiale a fost prezidat de cineastul mexican Alejandro Gonzalez Inarritu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel