Filmul Nuestras Madres, trofeu Camera d'Or la Cannes

Scenă din filmul Nuestras Madres
Scenă din filmul Nuestras Madres

Lungmetrajul "Nuestras Madres", regizat de Cesar Diaz, a câştigat sâmbătă seară trofeul Camera d'Or la cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Trofeul Camera d'Or recompensează cel mai bun lungmetraj de debut proiectat la Cannes în Selecţia Oficială şi în secţiunile Semaine de la Critique şi Quinzaine des Realisateurs.

Filmul câştigător a fost proiectat în secţiunea Semaine de la Critique şi spune povestea soldaţilor care au luptat în războiul civil din Guatemala.

Marele câștigător din 2018


În 2018, acest trofeu a revenit filmului 'Girl', regizat de cineastul belgian Lukas Dhont şi proiectat pe Croazetă în selecţia oficială, în secţiunea Un Certain Regard.

În acest an, 22 de lungmetraje de debut au concurat pentru trofeul Camera d'Or, atribuit de un juriu prezidat de cineastul cambodgian Rithy Panh.

Cea de-a 72-a gală de decernare a premiilor de pe Croazetă are loc la ora transmiterii acestor informaţii la Palais des Festivals din Cannes. Prezentatorul principal al ceremoniei este actorul francez Edouard Baer. Juriul competiţiei oficiale este prezidat de cineastul mexican Alejandro Gonzalez Inarritu.

VEZI ȘI REPORTAJ: Târgul European al Castelelor - între Sarmizegetusa Regia şi Castelul Balcic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel