Faceţi o alegere la One World Romania 10

Programul One World Romania începe la ora 14:30 cu proiecția dedicată liceenilor a documentarului White Rage. Regizorul Arto Halonen va sta de vorbă cu cei prezenți după proiecția filmului. El va fi prezent pentru dezbateri și la proiecția dedicată publicului larg, programată la Cinema Muzeul Țăranului, de la ora 18:30.

Anul acesta veți primi în fiecare zi de #OWR10 câteva recomandări din partea selecționerilor Mona Nicoară și Adina Brădeanu și a directorului festivalului, Alexandru Solomon. Iată ce vă recomandă Alexandru Solomon din programul de joi:

„Pentru joi, vă propun două trasee prin sălile de cinema: unul pentru cei îngrijoraţi de violența politică de ieri și de azi, celălalt pentru cei mai preocupați de violența domestică.

(w670) Samuel pri

Samuel printre nori

Prima variantă începe la ora 18 la Eforie cu Maladia Haider, un portret pasionant al primului lider european de extremă-dreaptă care s-a apropiat înspăimântător de putere înainte să moară într-un bizar accident de mașină.

Puteți rămâne în aceeași sală pentru O viață germană (ora 20:30), în compania regizorului Roland Schrotthofer. Pe chipul brăzdat de riduri al fostei secretare a lui Goebbels se citește un secol de istorie plin de compromisuri, lașități și inconștiență politică, o combinație care amenință să ne ducă și astăzi de râpă.

(w670) O viață

O viață germană

Cealaltă opțiune este să mergeți la MȚR, unde, la ora 18, finlandezul Arto Halonen prezintă Furia albă, furia unui copil chinuit de colegii lui și care ajunge să plănuiască o ucidere în masă. În continuare, de la 20:30, Insulta strânge laolaltă povești emoționante despre urmele adânci lăsate în psihicul nostru de cruzimea celorlalți. Realizatoarea Gertraud Schwarz va fi alături de voi.

Desigur, nimic nu vă oprește să împletiți cele două trasee.

Şi dacă vreți să luaţi un pic de altitudine poetică, mergeți la Samuel printre nori (Elvire Popesco, ora 18), care vă va transporta pe vârful muntelui Chacaltaya din Bolivia, în compania celui mai empatic gestionar de pârtie de schi care așteaptă de ani de zile venirea zăpezii. Vă veți întâlni și cu regizorul Pieter van Ecke.

Faceți o alegere, niciuna nu vă va dezamăgi!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel