Eveniment Ioana Pârvulescu la Salonul Cărţii de la Paris

Scriitoarea Ioana Pârvulescu
Scriitoarea Ioana Pârvulescu

Ioana Pârvulescu participă la Livre Paris 2017. Astăzi, la Standul României (J86), autoarea a discutat despre ediţia franceză a bestsellerului Viaţa începe vineri (La vie commence vendredi), apărută la cunoscuta editură Seuil în 2016, împreună cu Odile Serre, editoarea cărţii, şi Marily Le Nir, traducătoarea ei. Moderatoare a fost Cristina Hermeziu, iar discuţia s-a purtat în limba franceză. La începutul acestei luni, Ioana Pârvulescu a fost invitată la celebrul Festival Atlantide, Les mots du monde à Nantes, al cărui preşedinte a fost, pentru ultima dată, Alberto Manguel. A participat la dezbateri împreună cu scriitorii Eduardo Mendoza, Ahmed Saadawi, Sean Rose şi cu viitorul preşedinte al festivalului, Alain Mabanckou.

(w670)

Coperta versiunii românești a romanului

Distins cu Premiul Uniunii Europene pentru Literatură şi apărut deja în franceză, suedeză, maghiară, sârbă, croată, bulgară, macedoneană, polonă, turcă şi engleză, romanul Ioanei Pârvulescu Viaţa începe vineri este în curs de publicare în albaneză şi slovenă.

(w670)

Romanul ”Viața începe vineri” a fost lansat în traducere franceză la Livre Paris

Cunoscuta scriitoare, eseistă şi traducătoare, profesor la Universitatea din Bucureşti, Ioana Pârvulescu este autoarea mai multor volume de eseuri şi romane, între care Întoarcere în Bucureştiul interbelic (2003), În intimitatea secolului 19 (2005), Viaţa începe vineri (2009), Cartea întrebărilor (2010), Viitorul începe luni (2012), a mai multe povestiri şi a bestsellerului Inocenţii, roman apărut în toamna lui 2016, extrem de bine primit de critica literară şi de public. În 2014 i-a apărut al doilea volum de poeme, Cum continuă povestea, iar în toamna lui 2015 a realizat una dintre cele mai interesante incursiuni literare „în intimitatea comunismului românesc“, volumul colectiv Şi eu am trăit în comunism, construit ca un mozaic din întâmplări de viaţă cotidiană, ce acoperă un „arc de timp de vreo 60 de ani“, relatate de oameni de toate vârstele şi profesiile, din toată România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel