EURO 2020. Italia - Țara Galilor LIVE text - Rezultat final / VIDEO

EURO 2020. Italia - Țara Gailor LIVE text - Rezultat final
EURO 2020. Italia - Țara Gailor LIVE text - Rezultat final

Italia a învins Ţara Galilor cu scorul de 1-0 (1-0) în meciul disputat duminică pe Stadionul Olimpic din Roma, rezultat în urma căruia Squadra Azzurra a încheiat pe primul loc Grupa A a turneului final EURO 2020 la fotbal, iar învinşii s-au calificat şi ei în optimi de finală de pe poziţia a doua.

Matteo Pessina a marcat în minutul 39 unicul gol al meciului arbitrat de românul Ovidiu Haţegan. Italia a ajuns la 11 victorii consecutive fără gol primit şi este neînvinsă de 30 de partide, egalând astfel un record vechi de 82 de ani.

Italia avea 6 puncte înaintea meciului şi era deja calificată în optimi de finală, astfel că selecţionerul Roberto Mancini a efectuat opt modificări în formula de start, trimiţându-i pe Verratti, Bastoni, Palmieri, Toloi, Pessina, Chiesa, Bernadeschi şi Belotti.

În faţa unui adversar care a jucat foarte defensiv, Italia, fără să forţeze, şi-a creat cu uşurinţă ocazii, prin Belotti (minutul 11), Emerson (15), Pessina (17), din nou Belotti (24), dar mai ales Chiesa, al cărui şut a fost deviat de Ampadu (29). Ţara Galilor putea deschide surprinzător scorul în min. 27 la un corner, prin Chris Gunter, jucător al unei echipe engleze de divizia a treia, Charlton Athletic. Italia a marcat în minutul 39 prin Pessina, scăpat din marcaj, la o lovitură liberă executată de Verratti.

Pessina putea reuşi dubla trei minute mai târziu, tot după o minge trimisă de Verratti. De notat că autorul golului a fost inclus în lotul pentru turneul final doar după accidentarea lui Stefano Sensi. Repriza a doua a început pe aceleaşi coordonate, iar Bernardeschi a nimerit bara dintr-o lovitură liberă de la circa 25 de metri, în min. 53. În minutul următor, Aaron Ramsey nu a reuşit să profite de o eroare a defensivei gazdelor.

După încă un minut, tânărul fundaş galez Ethan Amapdu a fost eliminat de Ovidiu Haţegan pentru o intrare dură la Bernardeschi. Haţegan a arătat un cartonaş roşu şi în primul meci pe care l-a condus la acest turneu final, eliminându-l pe polonezul Grzegorz Krychowiak în partida cu Slovacia. Portarul galez Ward a salvat cu genunchiul la şutul lui Chiesa (65). Aproape imediat, Toloi putea majora diferenţa cu o lovitură de cap. Gareth Bale, nemarcat la o fază după ce Italia a efectuat mai multe schimbări, a ratat execuţia (76).

Vedetele galeze Bale şi Ramsey au avut o evoluţie foarte ştearsă în această partidă. Ward a apărat în doi timpi şutul lui Belotti (89) şi s-a evidenţiat din nou în primul minut de prelungire. Italia câştigase cu 3-0 primele două întâlniri din grupă, cu Turcia şi Elveţia, şi a încheiat cu 9 puncte şi golaveraj 7-0.

Ţara Galilor, care a ajuns până în semifinale la EURO 2016, a terminat grupa pe locul 2, cu 4 puncte, golaveraj 3-2. Tot 4 puncte a avut ocupanta locului 3, Elveţia, care duminică, în ultimul meci din faza grupelor, a învins Turcia cu 3-1, la Baku. Elveţia, care în primul său meci a remizat cu Ţara Galilor, 1-1, a terminat cu un golaveraj mai slab, 4-5. Naţionala elveţiană mai are de aşteptat pentru a afla dacă va merge în optimi din postura uneia dintre cele mai bune echipe de pe locul 3. Turcia, una din cele mai mari dezamăgiri de la acest turneu, nu a obţinut niciun punct.

În optimi, Italia va juca la Londra împotriva echipei clasate pe locul 2 în Grupa C, iar Ţara Galilor va întâlni la Amsterdam formaţia de pe locul 2 din Grupa B. Italia - Ţara Galilor 1-0 (1-0) A marcat: Matteo Pessina (39) Roma, Stadio Olimpico EURO 2020 - Grupa A

Au evoluat echipele: Italia: 21. Gianluigi Donnarumma (1. Salvatore Sirigu, 89) - 25. Rafael Toloi, 19. Leonardo Bonucci (căpitan; 15. Francesco Acerbi, 46), 23. Alessandro Bastoni, 13. Emerson - 12. Matteo Pessina (7. Gaetano Castrovilli, 87), 8. Jorginho (16. Bryan Cristante, 75), 6. Marco Verratti - 14. Federico Chiesa, 9. Andrea Belotti, 20. Federico Bernardeschi (22. Giacomo Raspadori, 75). Selecţioner: Roberto Mancini. Rezerve neutilizate: 26. Alex Meret - 2. Giovanni Di Lorenzo, 4. Leonardo Spinazzola, 5. Manuel Locatelli, 10. Lorenzo Insigne, 17. Ciro Immobile, 18. Nicolo Barella.

Ţara Galilor: 12. Danny Ward - 2. Chris Gunter, 6. Joe Rodon, 15. Ethan Ampadu - 14. Connor Roberts, 7. Joe Allen (23. Dylan Levitt, 86), 16. Joe Morrell (13. Kieffer Moore, 60), 3. Neco Williams (4. Ben Davies, 86) - 11. Gareth Bale (căpitan; 19. David Brooks, 86), 10. Aaron Ramsey, 20. Daniel James. Selecţioner: Rob Page. Rezerve neutilizate: 1. Wayne Hennessey, 21. Adam Davies - 4. Ben Davies, 5. Tom Lockyer, 8. Harry Wilson, 9. Tyler Roberts, 17. Rhys Norrington-Davies, 18. Jonny Williams, 22. Chris Mepham. Arbitru: Ovidiu Haţegan; arbitri asistenţi: Radu Ghinguleac, Sebastian Gheorghe (toţi din România); al patrulea oficial: Orel Grinfeeld (Israel), arbitru de rezervă: Roy Hassan (Israel) Arbitru video: Pawel Gil (Polonia); arbitri asistenţi video: François Letexier, Benjamin Pages (ambii din Franţa), Pol van Boekel (Olanda) Delegat UEFA: Angelo Chetcuti (Malta), observator UEFA pentru arbitri: Mike Riley (Anglia) Cartonaş galben: Allen (51), Gunter (79), Pessina (79) Cartonaş roşu: Ampadu (55).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel