EXCLUSIV  Emailuri și SMS-uri false pentru plata facturilor. Marius Dumitrache (Enel) îți explică cum să te ferești de frauda tip phishing /video

Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Marius Dumitrache, Head of Employee Services Delivery, Digital Solutions, la Enel România, a prezentat, în platoul DC News TV, cum poate fi identificată o tentativă de phishing.

 

Putem primi pe telefon, prin SMS, diverse mesaje care să ne îndemne să facem diverse lucruri, în numele unei companii. Chiar și în energie, au fost diverse situații chiar recent în care au fost trimise mesaje de acest gen.

Marius Dumitrache, de la Enel România, explică ce trebuie să facem în acest caz:

„Dacă primim un e-mail sau un SMS, aparent de încredere, mai ales dacă pare „urgent” și ne determină să acționăm fără a mai sta pe gânduri, poate fi de fapt o activitate de tip fraudă sau phishing. Phishing-ul este o tentativă de fraudare prin mijloace electronice, cu scopul de a primi acces la datele cu caracter personal sau la conturi online.

De cele mai multe ori, emailurile sau SMS-urile cu caracter de phishing conțin un link sau un document care te trimit la o sursă externă, care poate părea identică cu canalele pe care le accesezi”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel