Elon Musk și șefii companiilor de criptomonede promit că Bitcoin va deveni „verde”

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Consumul de energie prea mare al Bitcoin ar putea deveni istorie.

Conform The Verge, CEO-ul MicroStrategy, Michael Saylor, a transmis luni că s-a acceptat crearea unui Consiliu al Minării de Bitcoin care „va promova transparența utilizări ide energie și va accelera inițiativele de sustenabilitate din întreaga lume”. Acesta a făcut anunțul după întâlnirea din weekend cu CEO-ul Tesla, Elon Musk, și „minerii de Bitcoin fruntași din America de Nord”.

Elon Musk a spus și el înainte de anunț că grupul „s-a angajat în publicarea utilizării curente și planurile pentru utilizarea energiei verzi”. Potrivit declarațiilor lui Saylor, grupul care s-a reunit în weekend include reprezentanți ai Argo Blockchain, Blockcap, Core Scientific, Galaxy Digital, Hive Blockchain Technologies, Hut 8 Mining, Marathon Digital Holdings și Riot Blockchain.

Se caută transparentizarea consumului de energie pentru susținerea rețelei

CEO-ul Argo Blockchain, Peter Wall, a transmis că „în calitate de membru fondator al Consiliului, Argo va milita pentru minare sustenabilă și mai multă transparență. Aceasta este calea!”. Între timp, președintele executiv al Merrick Okamoto a spus că compania sa va face tot posibilul pentru „a contribui la minare sustenabilă și transparență”.

Totul a plecat din luna martie, când Tesla a anunțat că va primi plăți în Bitcoin pentru mașinile sale. De atunci, piața criptomonedelor și implicit Bitcoin au bubuit din punct de vedere al valorii. Totuși, situația a dat înapoi după ce Elon Musk a anunțat că decizia este rectificată fiindcă Bitcoin consumă mult prea multă energie.

Ce a transmis Elon Musk?

„Criptomonedele sunt o idee bună din multe puncte de vedere și credem că au un viitor promițător, dar nu pot exista dacă nu sunt prietenoase cu mediul”, a transmis Musk, săptămâna trecută. De atunci, a mai explicat câteva probleme de sustenabilitate în postări pe Twitter.

Minarea de Bitcoin consumă foarte multă electricitate, utilizând anual cam cât Olanda, se arată în estimări. Acest lucru are un conflict direct cu dorința declarată a Tesla de a „accelera tranziția lumii către energie sustenabilă”. Deocamdată nu se știe cum vor fi motivați minerii de Bitcoin să fie mai prietenoși cu mediul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel