DOLIU în lumea artistică. România a mai pierdut o valoare

Lumea artistică din România este în DOLIU. O mare valoare a murit, luni, la vârsta de 66 de ani. Moartea sculptorul român, Ștefan Călărășanu, numit "sculptorul clopotelor", a zguduit lumea artei românești, deși suferința sa era știută de breaslă. 

[caption id="attachment_396125" align="alignleft" width="276"] foto: oradetimis.oradestiri.ro[/caption]

”Sculptorul clopotelor”  s-a născut în 9 martie 1947 la Turnu Severin și a absolvit în 1973 Facultatea de Arte din Timişoara. În 1998 a câștigat Marele Premiu Național ”George Apostu”, distincție care poartă numele artistului în al cărui atelier a ucenicit Ștefan Călărășanu vreme de 2 ani, între 1973 și 1975. A fost membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, iar prima s-a expoziție la galeria Helios s-a deschis în 1982, urmându-i un lung și constant șir de expoziții în țară și în străinătate. În 2004 i-a fost decernat Premiul pentru sculptură al UAP, scrie tion.ro.

Ștefan Călărășanu este autorul mai multor lucrări de artă monumentală, printre care se numără: "Clopotul libertății" și "Compoziţie" în Timișoara, "Martir" și "Iisus Cristos" în Lugoj, "Monumentul deținuților politici" în Turnu-Severin, "Clopotul de piatră" în Reșița, "Cruce" în Cehia.

Unul dintre cele mai frumoase obiecte de artă pe care le-a creat Ștefan Călărășanu, ”Pianul No.1270”, se află în holul Capitol și este admirat de toți cei care vin la concertele Filamonicii Banatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel