Doliu în lumea artistică din România. Balerinul Bogdan Nicula a murit la doar 35 de ani

Lumea artistică din România este mai săracă, după ce unul dintre cei mai talentaţi şi promiţători balerini ai momentului s-a stins din viață, duminică, la doar 35 de ani.

"În această dimineață, artistul Bogdan Nicula (35 de ani) a plecat să danseze în Ceruri...Dumnezeu să-l odihnească în pace!", a anunțat în urmă cu o zi Opera Naţională Bucureşti, potrivit site-ului stiri.tvr.ro.

Bogdan a fost diagnosticat, la sfârșitul anului trecut, cu scleroză laterală amiotrofică (ALS) - o boală de tip neurologic care afectează funcţiile vitale. ALS atacă celulele nervoase care controlează mişcarea voluntară, ceea ce, în timp, face ca mişcarea mâinilor, picioarelor şi a muşchilor să fie extrem de dificilă. În cazul balerinului român, boala a avansat de patru ori mai repede decât în mod normal.

În ultimele luni, sute de oameni s-au solidarizat cu familia, prietenii şi colegii artistului şi au participat la numeroase spectacole caritabile organizate pentru strângerea celor 50.000 de euro necesari transplantului cu celule stem.

La 1 mai, Bogdan Nicula ajungea din Germania în Grecia, pentru tratamentul cu celule stem.

În ciuda tuturor eforturilor de salvare depuse în ultimele luni de familia, prietenii şi colegii săi, artistul Bogdan Nicula s-a stins din viaţă, duminică, la doar 35 de ani.

Bogdan Nicula, balerinul român care a dansat pe marile scene ale lumii

Absolvent al Universităţii Naţionale de Teatru şi Film ,,I.L. Caragiale" - secţia Coregrafie, Bogdan Nicula şi-a început cariera internațională în anul 2001 ca solist principal al Ballet Mainz, apoi al Ballet am Rhein din Düsseldorf, Germania (director artistic Martin Schläpfer) şi a participat la realizarea unor producţii pentru televiziune ale companiei din Mainz la Arte, ZDF şi 3sat.

În anul 2008 a dansat pe celebra scenă a Teatrului Balşoi din Moscova în cadrul Galei Premiilor „Prix de Benois" prezentând un solo din baletul „Streichquartett", în coregrafia lui Martin Schläpfer, care a reuşit performanţa de a obţine Premiul pentru cea mai bună coregrafie a anului.

Cu puțin timp înainte de a afla diagnosticul crunt, Bogdan Nicula realiza, în luna iulie 2014, cu sprijinul Asociației ,,Mişcarea pentru Balet şi Artele Spectacolului", coregrafia şi regia spectacolului ,,Noi Origini" desfăşurat la Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel