Diversioniştii, al câtelea episod oare?

razvan-dumitrescu
razvan-dumitrescu

Arătam în editorialele cu titlul ”Diversioniştii” felul în care actuala putere declanşa anumite evenimente pentru a acoperi subiecte care îi sunt defavorbile.

Avem astăzi încă o probă că mecanismul funcţionează perfect. Toată povestea cu percheziţiile şi cerectearea penală a senatorului PDL Mircea Banias pică exact în ziua în care Uniunea Socială urma să anunţe că are majoritatea în Senat. Aceasta ar fi fost ştirea ce urma să ţină cap de afiş, nu 24 de ore, poate chiar o săptămână întreagă! Acum nu mai este ştirea principală, după ce băieţii cu ochii albaştri de la butoane au hotărât că trebuie să declanşeze un spectacol de lumini. Astfel rămân în aer nişte întrebări:

1. Crede cineva că toată povestea cu Mircea Banias, în măsura în care e reală, nu putea avea loc si înainte de Congresul PDL?

2. Are cineva impresia ca procurorii care i-au mai închis un dosar penal aceluiaşi senator, înainte de congres, sunt independenţi şi fără legături cu şeful suprem de la Cotroceni?

3. Nu-i aşa că primele două întrebări sunt retorice în măsura în care Traian Băsescu nu glumea când spunea, nu cu mult timp în urmă, că ”trebuie să înceapă controale la vămile din Constanţa...hă, hă, hă”?

4. Câţi senatori ai actualei puteri vor mai trece la Opoziţie, având în vedere contextul şi mesajul pe care l-au primit în direct pe televizor?

La ultima întrebare cred că este mult mai în măsură să ne răspundă liderul PNL, Crin Antonescu. El a fost cel care a anunţat evenimentele din Senat înainte ca acestea să aibă loc. Cum se spune în termeni TV, a făcut promo la ceva ce nu cred că va mai intra pe post. Pun pariu că mulţi s-au speriat, iar declaraţia în avans cu majoritatea va fi trecută probabil pe lista marilor gafe politice ale actualei opoziţii.

Citește şi: 

Diversioniştii

Diversioniştii, episodul 2: Bercea Mondial, poliţiştii de la Albiţa şi cumătrul lui Traian Băsescu

Ce legătură este între ierburi și Traian Băsescu?

De Ce a fost pus sub acuzare senatorul Mircea Banias. PDL le arată pisica celor care vor să plece la USL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel