Dinu Săraru, placă comemorativă pe fostul amplasament al Teatrului Național

Dinu Săraru, sub patronajul Primăriei Capitalei, prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, la inițiativa Fundației "Niște Țărani" va dezveli, miercuri o placă comemorativă pe portalul Hotelului Novotel, de pe Calea Victoriei.

Pe data de 30 ianuarie 2019, la ora 12:00, scriitorul Dinu Săraru va dezveli o placă comemorativă pe portalul Hotelului Novotel, de pe Calea Victoriei. Demersul cultural are drept obiectiv readucerea în conștiința publică a existenței fostului Teatru Național din București, care a funcționat pe acest amplasament până în anul 1944. Actuala intrare a hotelului reproduce întocmai intrarea în clădirea primei scene naționale.

Placa a fost realizată sub patronajul Primăriei Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, la inițiativa Fundației "Niște Țărani".

Ceremonia de dezvelire a plăcii va coincide cu împlinirea vârstei de 87 de ani a maestrului Dinu Săraru, dramaturg, eseist, publicist, romancier și scriitor român, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Vezi si: Statuia "Leul-simbolul orașului Ierusalim", inaugurată în București

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel