Dinu Săraru, placă comemorativă pe fostul amplasament al Teatrului Național

Crişan Andreescu / 29 ian 2019 / 14:57 Salveaza PDF Comentarii
Ceremonia coincide cu împlinirea vârstei de 87 de ani a lui Dinu Săraru
Descriere foto: Ceremonia coincide cu împlinirea vârstei de 87 de ani a lui Dinu Săraru

Dinu Săraru, sub patronajul Primăriei Capitalei, prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, la inițiativa Fundației "Niște Țărani" va dezveli, miercuri o placă comemorativă pe portalul Hotelului Novotel, de pe Calea Victoriei.

Pe data de 30 ianuarie 2019, la ora 12:00, scriitorul Dinu Săraru va dezveli o placă comemorativă pe portalul Hotelului Novotel, de pe Calea Victoriei. Demersul cultural are drept obiectiv readucerea în conștiința publică a existenței fostului Teatru Național din București, care a funcționat pe acest amplasament până în anul 1944. Actuala intrare a hotelului reproduce întocmai intrarea în clădirea primei scene naționale.

Placa a fost realizată sub patronajul Primăriei Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, la inițiativa Fundației "Niște Țărani".

Ceremonia de dezvelire a plăcii va coincide cu împlinirea vârstei de 87 de ani a maestrului Dinu Săraru, dramaturg, eseist, publicist, romancier și scriitor român, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Vezi si: Statuia "Leul-simbolul orașului Ierusalim", inaugurată în București


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26