'Digital Assembly 2019' la Romexpo. Comisari europeni, la București

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu, deschide joi, la Romexpo, evenimentul "Digital Assembly 2019', alături de comisarii europeni pentru economie digitală şi societate digitală, Mariya Gabriel, şi pentru cooperare internaţională şi dezvoltare, Neven Mimica.

Potrivit ministerului de resort, "Digital Assembly 2019' este cel mai mare eveniment în domeniul digital organizat de Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene împreună cu Comisia Europeană şi se va desfăşura în zilele de 13 şi 14 iunie, la Centrul Expoziţional Romexpo.

'România demonstrează încă o dată că este o ţară prin excelenţă digitală, prin spirit, capacitate de inovare, număr impresionant de tineri inteligenţi, ambiţioşi, creativi şi cu IMM-uri care dezvoltă cele mai inovatoare soluţii şi servicii, apreciate la nivel mondial. Digital Assembly 2019 reprezintă o ocazie deosebită pentru decidenţii politici europeni, reprezentanţi ai industriei, mediului academic, societăţii civile de a schimba opinii şi de a lansa noi idei, iniţiative şi parteneriate, care vor reprezenta pârghii către o competitivitate sporită şi inovare şi către asigurarea poziţiei de lider global a Europei în aspectele esenţiale care vizează digitalizarea (...)", afirmă Alexandru Petrescu.

'Digital Assembly 2019' va reuni peste o mie de actori relevanţi din sectorul IT&C, constituind cadrul de dezbateri pentru identificarea priorităţilor digitale în următorii cinci ani, precum şi pentru conturarea viitorului Europei digitalizate post-2020.

Potrivit organizatorilor, subiectele care vor fi abordate în cadrul evenimentului de tehnologie de la Bucureşti se referă la: impactul tehnologiilor digitale şi contribuţia Programului Europa Digitală în adopţia lor; oportunităţile statelor europene pentru recâştigarea poziţiei de leadership în domeniul tehnologiei; oraşele inteligente, caracterizate prin conectivitate, rezilienţă şi sustenabilitate; impactul transformărilor digitale asupra creării locurilor de muncă.

Joi, între orele 13:15 - 13:45, este programată o conferinţă de presă comună susţinută de către comisarul european pentru economie digitală şi societate digitală, Mariya Gabriel, şi ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel