Diferența dintre Andrei Pleșu și Ion Rațiu

Dacă Andrei Pleșu vrea să-și merite calitatea de reper moral, ar trebui să respingă folosirea sa pe post de mascotă politică.

Primul care ar trebui să critice mitingul pro-Pleșu, organizat în Piața Universității,  ar trebui să fie chiar fiolozoful. Ba chiar, să se desolidarizeze de… solidaritatea unora dintre susținătorii săi. Scriu asta fiindcă îmi aduc aminte de Ion Rațiu, care spunea, cum scrie arhiblog: ”voi lupta până la ultima picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine”.

Înțeleg, deci, că unii oameni nu sunt de acord cu Antena 3, ceea ce este dreptul lor. Așa cum și cei de la Antena 3 au dreptul să nu fie de acord cu Andrei Pleșu.  Ce se urmărește prin organizarea unui miting? Interzicerea celor care îl critică pe Andrei Pleșu?

Ce rost are mitingul? Să convingă opinia publică? Înseamnă că ziarele, revistele și televiziunile care susțin demersul nu au audiență/capacitate de convingere. Și Andrei Pleșu și cei care îl susțin au acces la canalele de comunicare în masă. Nu sunt suficient de convingători, au nevoie de miting cu strigături, ca sindicatele?

Poate fi vorba de concurență neloială? Lucrezi la un post de televiziune aflat în competiție pentru public și reclamă, e normal să chemi lumea în stradă dacă face altul audiențe mai mari?

Sau cred organizatorii protestului că jurnaliștii Antena 3  au încălcat legea, când au fost în dezacord cu Pleșu? Ok, dar asta nu se decide în Piață. Aceeași oameni cereau, nu demult, să nu se facă ”presiuni pe Justiție” (eventual pe alte instituții ale statului de drept, cum ar fi CNA)?

Până una-alta, singurul rezultat al acestui miting îmi pare a fi promovarea partidului Noua Republică. Opoziția, respectiv PMP, anunțase un miting împotriva scumpirii carburanților, era inutil să alerge și Neamțu pe același culoar, fără suporterul Băsescu în tribune. Evident, de numele  lui Pleșu se pot folosi toți dușmanii Antenei 3 , inclusiv președintele.

Poate va explica eseistul Andrei Pleșu cum poate fi apolitic un miting organizat de către un partid? Sau va recunoaște B1 Tv că a greșit, când a postat știrea despre ”protestul APOLITIC în favoarea CĂRŢII şi împotriva ANTENEI 3”. După ce scrisese că ”Mitingul a fost anunţat de Noua Republică, sub numele Deschideţi cărţile, închideţi antenele! Solidaritate cu Andrei Pleşu”.

 P.S. Observ că de pe site-ul B1 a dispărut orice referire la Noua Republică. Probabil au făcut o corectură, care nu e menționată în noul text. Atașez captura de ecran de la care a pornit textul. Pe Facebook, partidul dlui Neamțu continuă să cheme oamenii la miting, dar după cum precizează B1, mai nou, sunt două mitinguri pe aceeași temă.

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel