EXCLUSIV  De ce vor eșua protestele: Bittman, un fricos, Simion, un amator

Premierul Cîțu, miniștrii Voiculescu, Drulă, Stelian Ion, vicele Barna, echipa de comunicatori ai PNL, practic întreaga Putere s-a străduit să scoată oamenii în stradă. Au făcut ce știu ei mai bine: măsuri aberante, comunicare a la Manciu, insulte a la Caramitru aruncate manifestanților. Cum bine îi spunea hipsterul bătrân, deghizat în pitic de grădină, Scufiței de la Sănătate: dacă îi enervează pe oameni, înseamnă că funcționează.

Uite că n-a mers, și nu din cauză că i-ar fi enervat prea puțin sau pe prea puțini. Prost să fii, noroc să ai. Iar norocul lor a purtat două nume: Simion și Bittman.

De ce se vor stinge protestele? De plictiseală!

O mare parte a electoratului a constatat că avem de-a face cu un eșec al guvernării așa-zis de Dreapta. Sigur, e cam devreme să își recunoască greșeala, teoria consecvenței ne spune că va mai dura până la o prăbușire tip Băsescu-2010, dar motive de nemulțumire sunt destule.

O mișcare de stradă, ca să fie una de succes, trebuie să aibă obiective aprobate, dacă nu susținute activ, de  societate. Este nevoie de un adversar, de un ”inamic” cu care publicul să se confrunte, a cărui demisie să fie cerută, pe care să-l vrea ”Jos, Jos! Jos!”. Ori, ce cer protestatarii? Jos pandemia... la fel de mare impact ca sloganul propus de Floricica Dansatoarea: Pace! Pace! Pace!.

Alt inamic al protestatarilor este masca. Practic, cei din stradă, mulți-puțini, se luptă cu românii care se tem de contaminare, care ar dori să fie protejați ei, sau părinții lor bolnavi, printr-o măsură de bun simț. Diversiunile doamnei Șoșoacă au avut succes în discreditarea manifestațiilor, putem spune că ea este cel mai bun aliat la Puterii. Pe de o parte poartă acest război absurd cu masca de protecție, pe de alta a mutat lupta pe două fronturi. Protejându-l pe Voiculescu, a încercat să devieze furia mulțimii spre Arafat. Ceea ce a fragmentat și mai mult baza  de susținere a protestelor, o mare parte a publicului fiind de partea creatorului SMURD.

Cum spuneam încă din titlu, George Simion, un palavragiu fără cultură și experiență politică, un amator cu o pălărie prea largă pentru el (arată ca un cap de chibrit sub un sombrero, dacă vreți o comparație), nu poate ține locul aparatului de partid și a publicitarilor care au organizat protestele din 2017-2018, de exemplu. Cum să mobilizezi săptămâni la rând mulțimea fără slogane, fără pancarte, fără butaforia de miting, fără show?

Principalul risc pentru guvernanți era ca tinerii fără job, alungați din discoteci și săli de cinema, cu mall-urile închise, cu parcurile bântuite de poliție  să vină la miting ca la spectacol: să cânte, să danseze în Piața Victoriei, dacă guvernul nu-i lasă, cu test sau vaccin, la Untold. Mă temeam că Bittman o să aducă scena aia cu care mulgea primăriile de bani și o să atragă suta de mii de protestatari în fața Guvernului.   

Însă, ca un bun om de afaceri, Dan Bittman e un fricos cu gura mare. Are curaj doar cât să se laude că e mai viteaz decât Vasile Șeicaru, doar cât să distribuie fake-news la tv. Îi păcălește pe alții să iasă în stradă, la amendă, el o să vină la încasat, când vaccinurile o să ne scape de virus. Că doar nu e nimeni atât de Garcea să creadă că virusul îi va ierta părinții sau bunicii dacă strigă, în Piață, Jos COVIDU!

*articolul prezintă o opinie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel