De ce, în trecut, lumea nu avea o părere bună despre artiști. Dorel Vișan: Erau considerați lucrul diavolului

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Actorul Dorel Vișan a vorbit despre percepția oamenilor, în trecut, despre artiști.

"Țăranii nu aveau chiar așa o părere grozavă despre artiști, așa cum nu au nici astăzi. Niciodată lumea nu a avut o părere bună despre artiști. Ne-a considerat neserioși.

Artiștii erau mai ciudați, aveau anumite ieșiri așa care la oameni nu prindeau sau pentru că erau considerați lucrul diavolului. Adică ei nu știau că teatrul, filmul și arta în general sunt căi pentru educație, pentru culturalizare. Sunt căile ce ajută oamenii care se îndepărtează de sine prin viață și prin lucrurile rele învățate – arta, prin mesajele pe care le transmite, găsește cărările întoarcerii. Îi transmite omului drumul care, în povești, era presărat cu cenușă. Drum de întoarcere, ca să știi pe unde să te întorci. Nu mai sunt acele drumuri. Acum unde mai presărăm cenușă? Le presărăm cu prostii.

"Lumea s-a dezumanizat"

E o altă lume. Lumea s-a dezumanizat. E într-o zonă de animalizare. A mai fost asta, dar acum e din nou. Lumea întotdeauna a fost în zone proaste, dar au fost perioade când Dumnezeu sau cel care conduce această lume a trimis oameni importanți pentru propășirea acelui neam.

Adică, pentru întoarcere la adevăr, la credință, la dreptate și așa mai departe. Ei, se pare că acum Dumnezeu e ceva mai supărat pe noi și nu ne mai trimite asemenea oameni. Ne lasă să ne descurcăm cu cei pe care îi avem. Și cei pe care îi avem nu sunt trimiși. Sunt cum zicea un candidat care voia să intre la Teatru: "Eu am avut tragere, dar nu am avut împingere", a spus Dorel Vișan, într-un interviu pentru viva.ro.

Vezi și: "Trăim într-o lume mincinoasă". Dorel Vișan arată cu degetul spre sistemul educațional: "Pune mai puțin accent pe educație"

"Nenorociților, voi mă boicotați". Dorel Vișan, episod inedit cu regizorul Lucian Pintilie: "El avea niște exagerări"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel