"Nenorociților, voi mă boicotați". Dorel Vișan, episod inedit cu regizorul Lucian Pintilie: "El avea niște exagerări"

Sursa foto: captură video YouTube Avangarda
Sursa foto: captură video YouTube Avangarda

Actorul Dorel Vișan a povestit un episod inedit cu regizorul Lucian Pintilie.

"Când a făcut Pintilie Balanța, a venit la mine și zice: "Câți popi ai jucat?” - "Trei!”. "Acum o să îl faci pe cel mai bun", a zis.  Și a fost ceva... A fost un personaj deosebit, extraordinar. Când s-a filmat scena aceea, masa de la preot de acasă, care, după credința mea - bine, eu sunt și subiectiv, că am fost acolo - e cea mai bună secvență din film, am filmat-o cu aparatul pe partea mea, spre mine. Rebengiuc cu spatele - juca primarul.

După ce s-a terminat filmarea, dimineața, pe la două, zice: "Data, schimbați lumina și facem partea domnului Rebengiuc.” Au schimbat ăia lumina acolo și odată zice: "Mă, cine a pus reflectorul ăsta aici?” - "Eu!” - "Cine ți-a spus să îl pui aici?” - "Dumneavoastră!” - "Eu ți-am spus? Măi, nenorociților, voi mă boicotați, vreți să îmi distrugeți... gata, nu mai lucrez, gata, toată lumea acasă. Am plecat, gata, nu mai lucrez!”.

"El avea, așa, niște exagerațiuni"

Am pleca toți acasă și am venit a doua zi la cinci după amiază. Mă cheamă Pintilie și zice: "Domnule, hai încoace. Auzi, ieri am oprit filmarea din cauza dumitale. Dumneata așa de bine ai făcut ce ți-am zis eu și ce ai putut dumneata să faci, încât Rebengiuc, care era obosit, nu mai putea să țină piept la valoarea lui. Și atunci am lăsat să vină a doua zi, să fie și el proaspăt, să fie contradicția mai puternică.”

Și așa a fost. Mi-a făcut mare plăcere când mi-a zis treaba asta un regizor așa de important ca Pintilie, cu exagerările lui. El avea, așa, niște exagerațiuni", a povestit Dorel Vișan, în podcastul Avangarda.

Dorel Vișan, la Avangarda

Nu a păstrat niciodată în viața sa oamenii care nu l-au iubit: senin, a spus că "nu are rost”. A preferat, în schimb, să îi iubească pe toți cei care, la rândul lor, au în suflet un sâmbure de credință și dragostea pentru adevăr. Și-a ghidat viața după patru sfaturi fundamentale - două, primite de la părinți, celelalte, de la Maica Benedicta și Dan Hăulică. De la el a înțeles că "secretul vorbitului frumos este cunoașterea ca să învârți cuvintele”, dar de la Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta a aflat că a fi recunoscut ca om cultură e o noblețe care obligă.

Prin urmare, Dorel Vișan și-a antrenat mintea și a educat, la rândul său, generații, sub semnul devizei că un actor nu imită, ci reconstituie destine. Dacă i-a fost simplu sau nu, aflăm dintr-un nou episod al podcastului "Avangarda, cu Ionuț Vulpescu”, o întâlnire care cu siguranță va bucura publicul, de vreme ce episodul cu Dorel Vișan din sezonul anterior a atins un număr record de vizualizări. De această dată, dialogul dintre celebrul actor și fostul ministru al Culturii, Ionuț Vulpescu, scoate la iveală detalii personale din viața lui Dorel Vișan, după o excursie inițiatică în Tibet și câteva convorbiri cu unul dintre asistenții lui Dalai-Lama.

De atunci, Dorel Vișan e convins că mintea îmbolnăvește trupul, dar că tot ei îi revine capacitatea de a-l vindeca. Exerciții de meditație și rețete naturiste de ameliorare a unor afecțiuni ne parvin de la Dorel Vișan, dezvăluite printre povești picante de viață.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel