Cum a ajuns Dorel Vișan să-și facă o "seră smart". Momentul decisiv: "Medicamentul trebuie luat din aliment"

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Actorul Dorel Vișan a povestit cum a ajuns să-și facă o "seră smart".

"Este foarte mare (n.r. importanța a ceea ce mâncăm în viața noastră). Feuerbach știa, pentru că el cu asta se ocupa. Lăcomia este tot boală spirituală, lăcomia de mâncare, lăcomia de bani, lăcomia de petreceri, iubirea de sine și multe, sunt vreo opt boli din astea... este akedia cea mai rea și iubirea de sine.

Lumea asta nouă a schimbat sistemul de alimentație al omului. Când omul a fost pus în rai, din prietenie cu Dumnezeu și din iubire, nu i-a spus: "vezi că se poate face și o tocană" nu? I-a spus: "mănâncă semințele". Deci toate semințele acestor pomi să fie hrana ta.

"Medicamentul trebuie luat din aliment"

Ce spunea Hipocrate? Alimentele voastre să fie medicamentele voastre și medicamentele voastre să fie alimentele voastre. Deci medicamentul trebuie luat din aliment. Și, atunci, am ajuns la concluzia că eu trebuie să îmi fac singur zarzavaturile și legumele. Și atunci știu ce pun la rădăcina lor, știu când le cultiv.

Mi-am făcut o seră, adică mi-am comandat o seră din Olanda, pe care am completat-o cu scule din altă parte și a devenit o seră, cum ar zice Ștefan cel Mare, "smart". Baza sunt roșiile! Ardei, salată și ridichi. Și ceapă! Ceapă, usturoi foarte mult!", a povestit Dorel Vișan, în podcastul Avangarda.

Dorel Vișan, la Avangarda

Nu a păstrat niciodată în viața sa oamenii care nu l-au iubit: senin, a spus că "nu are rost”. A preferat, în schimb, să îi iubească pe toți cei care, la rândul lor, au în suflet un sâmbure de credință și dragostea pentru adevăr. Și-a ghidat viața după patru sfaturi fundamentale - două, primite de la părinți, celelalte, de la Maica Benedicta și Dan Hăulică. De la el a înțeles că "secretul vorbitului frumos este cunoașterea ca să învârți cuvintele”, dar de la Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta a aflat că a fi recunoscut ca om de cultură e o noblețe care obligă.

Prin urmare, Dorel Vișan și-a antrenat mintea și a educat, la rândul său, generații, sub semnul devizei că un actor nu imită, ci reconstituie destine. Dacă i-a fost simplu sau nu, aflăm dintr-un nou episod al podcastului "Avangarda, cu Ionuț Vulpescu”, o întâlnire care cu siguranță va bucura publicul, de vreme ce episodul cu Dorel Vișan din sezonul anterior a atins un număr record de vizualizări. De această dată, dialogul dintre celebrul actor și fostul ministru al Culturii, Ionuț Vulpescu, scoate la iveală detalii personale din viața lui Dorel Vișan, după o excursie inițiatică în Tibet și câteva convorbiri cu unul dintre asistenții lui Dalai-Lama.

De atunci, Dorel Vișan e convins că mintea îmbolnăvește trupul, dar că tot ei îi revine capacitatea de a-l vindeca. Exerciții de meditație și rețete naturiste de ameliorare a unor afecțiuni ne parvin de la Dorel Vișan, dezvăluite printre povești picante de viață.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel