Urmărește emisiunea live



De ce a devenit Prigoană un tăticuț, care vrea concediu ca mămicile lui Băsescu

val valcu, dcnews

Medicii care au operat-o pe Adriana Bahmuțeanu spuneau că a făcut cezariană în 2010 ca să prindă concediul de maternitate de doi ani. Toți au luat-o ca pe o glumă, dar iată că s-a brodit cu realitatea. Doar că de concediu vrea să beneficieze Silviu Prigoană.

La prima vedere am putea fi tentați să considerăm cererea lui Prigoană ca pe o nouă încercare de a atrage atenția publicului. Faza cu divorțul/recombinarea a fost tocită de tabloide, cu țiganii a ținut capul de afiș săptămâna trecută...

Mai degrabă, Prigoană a căutat un pretext pentru a se putea ascunde, vorba președintelui Băsescu, în tranșee. Au trecut aproape două luni de când este tată și iată că, la o zi după ce s-a constituit Uniunea Social Liberală, Prigoană decide să devină ”tăticuț” (alt afront adus președintelui, care se declara dezamăgit că ”în România nu mai avem copii, ci doar bebeluși, nici mame, ci doar mămici”).

Riscul de care încearcă să scape Prigoană este dublu. Pe de o parte, ar putea rămâne în afara Parlamentului, odată ce Opoziția are suficientă forță pentru a câștiga 50 la sută plus 1 vot, în majoritatea circumscripțiilor.  Nu cred că suferă el prea mult dacă rămâne fără ”coledzi”. Mai gravă este a doua variantă: să rămână fără biznisul cu statul. Lumea s-a cam prins ce bun administrator este Liviu Negoiță, primarul care a dat 35 de milioane de euro pe o fântână și câteva ronduri cu flori. Prăbușirea PDL va afecta și oamenii de afaceri care militează activ pentru acest partid. Și cine știe ce pot găsi prin gunoaie niște procurori înregimentați politic, dacă se schimbă ministrul care îi numește în funcție.

Prigoană nu ar fi avut succes dacă nu reușea să anticipeze evenimentele din politică. Semnalul pe care îl dă dezertarea sa din Parlament este devastator pentru Putere.  PDL se poate consola cu următorul calcul: mai bine un vot în minus pentru Opoziție, decât unul împotriva lui Băsescu/Boc. În fond, la ultima moțiune, guvernul a primit zero voturi.

Vom vedea dacă Prigoană va rezista în poziția de tăticuț, care îl pune la adăpost până trec alegerile din 2012 (sau poate cele anticipate, plus referendumul post-suspendare). Tirul a și pornit. Raluca Turcan declara, luni, pentru Agerpres:”Cred că domnul Prigoană ar fi trebuit să se gândească mai mult(...) Cred că un parlamentar e mai presus ca alţi oameni ca responsabilitate pe care o are faţă de ţară”. Iar când spun țară, cei de la PDL, se știe, spun  Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel