Cum se pun mărarul și pătrunjelul la congelator în mod corect

Cea mai simplă metodă de a păstra prospeţimea verdeţurilor peste iarnă este congelarea, însă procedeul de a le depozita în punguţe de plastic este total greşit, scrie realitatea.net.

Iată câteva reguli pentru a depozita corect frunzele de pătrunjelul, ţelină, mărar sau leuștean timp de trei sau patru luni de zile în congelator:

- se folosesc cutii de plastic, cu capac care se închid bine;

- verdeața pe care o o congelezi trebuie să fie foarte proaspătă, spălată bine sub jet de apă; 

- o cutie bună de congelat este o cutie foarte plină, cu verdeţuri tocate bine şi uniform şi foarte bine scurse de apă. Dacă rămâne apă pe frunze cristalele de gheaţă vor strica calitatea frunzelor.

- este indicat a se scrie pe cutie ce se află înăuntru, pentru a nu umbla degeaba în cutii;

- în congelator mai pot fi pătrate legături de tarhon, dar și frunze de mentă.

Când foloseşti verdeţurile congelate scoate cu o furculiţa o bucată şi pune-o direct congelată în mâncarea fierbinte la final.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel