Cum răspunde inteligența artificială la sloganul momentului, „Black Lives Matter”

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Giganții tehnologici precum Amazon, Apple sau Google și-au arătat suportul pentru persoanele de culoare după moarte lui George Floyd.

Aceste companii au făcut tot posibilul pentru a transmite mesajul „Viețile negrilor contează”, așa că au modificat și asistenții bazați pe inteligență artificială disponibili pentru a răspunde cu solidaritate la mesaj. În plus, asistenții precum Alexa, Siri sau Assistant răspund și la „toate viețile contează”, mișcare care critică protestele actuale din Statele Unite, transmite Cnet.

Alexa

Întrebată dacă „viețile negrilor contează”, Alexa răspunde: „Cred în egalitatea de rasă. Sunt solidară față de comunitatea neagră care luptă împotriva rasismului sistematic și injustiției. Pentru a afla cum să te implici, recomand să vizitezi blacklivesmatter.com și NAACP.org”.

Siri

Siri răspunde diferit, însă în aceeași notă: „Da, bineînțeles că contează”, apoi oferă un link către site. În schimb, dacă spui „toate viețile contează”, asistentul lui Apple răspunde că fraza este o contrareacție la BLM, însă „nu reprezintă aceleași îngrijorări”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel