Cum poți petrece Ziua Minciunilor alături de însuși Stăpânul Minciunilor

Invitație de nerefuzat pentru Ziua Minciunilor. "Münchhausen - Stăpânul minciunilor", opera compusă de Dan Dediu și regizată de Cristian Mihăilescu, revine pe scena Operei Comice pentru Copii, pe 1 aprilie, de la ora 17:00.

În perioada 1-3 aprilie, Münchhausen îi așteaptă pe toți copiii cu vârste între 14 și 114 ani să-l însoțească într-o călătorie de 100 de minute până-n Lună și-napoi.

„Münchhausen este aici să ne dezvăluie o lecție valoroasă despre noi înșine: oricât de incredibil ne-ar părea, suntem cei care ne creăm realitatea. Dintre toate lumile posibile, cea în care trăim este cea pe care ne străduim s-o îmbogățim constant cu energia și imaginația noastră. Ceea ce unii ar eticheta drept mitomanie, alții ar putea considera geniu - Münchhausen minte de plăcere, stăpânește minciunile, fără a se lăsa stăpânit de ele. Creația sa incomodează, amuză sau inspiră, dar cu siguranță nu te lasă indiferent", a declarat Felicia Filip, directorul instituției.

Ce poate fi mai frumos decât să petreci Ziua Minciunilor alături de însuși Stăpânul Minciunilor?

Münchhausen este atât de iscusit în ale născocirii, încât îl depășește chiar și pe cunoscutul Pinocchio, după cum afirmă Cristian Mihăilescu, regizorul operei: „Münchhausen – Stăpânul minciunilor – de ce el şi nu Pinocchio? Şi Pinocchio minte şi de aceea îi creşte nasul. Dar el minte ca să scape dintr-o încurcătură. Deci minciunile lui sunt <>, din interes. În schimb, minciunile lui Münchhausen sunt<>, gigantice, cosmice. El nu minte pentru un avantaj personal, ci pentru a crea poveşti, fantasme, neadevăruri care, de ar fi adevărate, ar face lumea mai frumoasă, o lume a tuturor posibilităţilor".

Cei care vor să dea frâu liber imaginației, să permită minciunilor să fie reale măcar pentru 100 de minute și să pornească într-o călătorie plină de povești și umor sunt așteptați pe 1 aprilie, de la ora 17:00, dar și pe 2 și 3 aprilie, de la ora 19:00, în sala mare a Operei Comice pentru Copii, la spectacolul "Münchhausen - Stăpânul minciunilor". Biletele sunt disponibile online (bit.ly/1R1NA4O) sau la casa de bilete de la sediu (Calea Giulești, nr. 16).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel