Cum poți câștiga 7 ani de viață bună. O provocare pentru români VIDEO

Primul studiu privind obezitatea în România, ORO, arată o rată a obezității de 21,3% și o prevalență a supraponderii de 31,1% la românii cu vârste cuprinse între 18 și 79 de ani. Obezitatea afectează 23% dintre bărbați față de 20,3% dintre femei, iar supraponderea, 41,6% dintre bărbați comparativ cu 24,7% dintre femei.

În acest conext, prof. univ. dr. Gabriela Radulian, președinte FPAS, a arătat care sunt măsurile de prevenire a obezității. În plus, prof. univ. dr. Nicolae Hâncu a lansat o provocare pentru toți românii.

Măsuri de prevenire

"În ceea ce privește măsurile de prevenire, menționez optimizarea stilului de viață printr-o nutriție echilibrată, redusă din punct de vedere caloric și prin susținerea unei activități fizice zilnice", a zis prof. univ. dr. Gabriela Radulian.

Provocare pentru români

"Când vorbim despre prevenire, fără îndoială că ne vom referi la alimentație, la mișcare și la alte componente ale stilului de viață, dar acestea două sunt cele mai importante. În primul rând, orice persoană ar trebui să știe care este diferența dintre aliment și mâncare, câte grupe de alimente avem, cum se împart, care este cea mai bună metodă de a pregăti mâncarea, când mâncăm, cum mâncăm. Mâncatul pe stradă, în picioare este la modă în momentul de față. Mie îmi place să spun că acest fel de mâncat caracterizează generația Facebook. Trebuie să știm ce tip de alimente sunt prietenoase. Lansez o provocare: nu umblați cu cântarul pentru a cântări alimentele, dar să aveți neapărat cântar în baie. În fiecare dimineață, orice om să se cântărească. Este legătura pe care tu o ai în permanență cu greutatea. Aceasta reprezintă semnul prin care ne dăm seama dacă alimentația noastră este sau nu sănătoasă. Dacă mergi în fiecare zi 30 de minute, îți adaugi șapte ani buni la viață", a zis prof. univ. dr. Nicolae Hâncu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel