Chirieac: Uite cum combate Ciuma Orban pandemia Corona

În plină pandemie, marile națiuni ale Vestului au deschis granițele pentru a avea grijă de recolta din acest an. Acest lucru ar trebui să fie un semnal puternic la București, unde am fost învățați că agricultura este o ramură nesemnificativă a unei economii naționale, scrie Bogdan Chirieac, într-un editorial pentru DCNews. Iată editorialul scris de Bogdan Chirieac:

Cum combate Ciuma Orban pandemia Corona

 

Val de revoltă în România izolată în casă că 100.000 de romani pleacă de Paștele catolic la muncă în Germania. Probabil că alte sute de mii vor pleca înapoi în Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie. Adică, în România stării de urgență, ai voie să lucrezi de acasă, iar dacă muncești pentru stat să primești și leafa, dar nu ai voie să muncești la câmp. Absurdul guvernului Orban este total. Am aflat și noi că aceste sute de mii de români muncesc astfel de ani de zile. Ei lucrează sezonier, în agricultura din Vest, 6-8 luni pe an, iar restul de timp îl petrec în România cu familiile pe care de altfel le și întrețin cu banii câștigați.

Oamenii aceia care nu au dat în cap, nu au băgat mâna în buzunarul altuia, au dreptul la muncă în străinătate, dacă în țara lor nu sunt doriți. Pur și simplu, pentru ei riscul de foamete e mai mare decât cel de coronavirus. Nu este vina lor că guvernul Orban nu a mișcat un deget pentru a-i îndrepta către agricultura din România, ramura economică care are atâta nevoie de forță de muncă. 

Lumea s-a oripilat că sute, poate mii de oameni dintre cei care au luat avioanele către Germania din Cluj, Sibiu sau București erau din zona de carantină Suceava. Unora li se va părea ciudat, dar și acolo oamenilor li se face pur și simplu foame și se întâmplă că nu au ce pune pe masă. 

 

Cu ce drept îi condamnă pe acești oameni la foamete?

 

Înțeleg că se fac demersuri pentru ca muncitorii români să fie împiedicați să decoleze. Cu ce drept Orban îi condamnă pe acești oameni la foamete? Este vina d-nei Merkel, a lui Conte, a lui Sánchez, a lui Macron sau a convalescentului Boris Johnson că state care dețin o parte însemnată din tehnologia avansată și finanțele lumii pun, totuși, în prim plan, alimentația propriilor popoare? Până la a conduce mașina Mercedes sau a purta geanta Chanel, omul are nevoie, în primul rând, să mănânce și face asta în fiecare zi. Faptul că, în plină pandemie, marile națiuni ale Vestului au deschis granițele pentru a avea grijă de recolta din acest an, ar trebui să fie un semnal puternic la București, acolo unde am fost învățați că agricultura este o ramură nesemnificativă a unei economii naționale. 

Pe măsură ce trec zilele stării de urgență, este foarte clar că, în afară de virusul ucigaș, la fel de dăunător este și Ludovic Orban, aceasta ciumă a deciziilor prostești - călcarea în picioare a intereselor naționale, pregătirea pentru a fi lichidat ce a mai rămas din companiile cu capital românesc, totul este o adevărată ciumă care va lovi România mult mai puternic decât coronavirusul. 

 

Orban și Câțu se împrumută la dobânzi aberante

 

Peste 1 milion de oameni din mediu privat au intrat în șomaj, 2.000 de firme românești se închid în fiecare zi. În timp ce Europa a găsit soluții de împrumut de sute de miliarde de euro cu dobânda zero, Orban și Cîțu se împrumută cu dobânzi de-a dreptul aberante. Nici când soarta ne-a adus înapoi un milion și jumătate de români, Ludovic Orban nu a mișcat un deget pentru a-i reține acasă și a produce bogăție aici, în țara lor natală. Nu e nimeni absurd, nu se creează un milion și jumătate de locuri de muncă în plus peste noapte, în pandemie. Dar măcar un mesaj puteau să primească oamenii aceștia. Nimic. Pe Orban l-a dus mintea să întârzie aeronavele la sol. 

Menținerea lui în funcția de prim-ministru devine însă un pericol iminent pentru credibilitatea lui Klaus Iohannis. Și, mai ales, pentru felul în care președintele României va intra în cartea de istorie.

Expresia “ciuma lui Caragea” este împământenită în vocabularul nostru. În acest moment, prin deciziile sale absurde, prin comportamentul său imposibil de integrat în limitele raționalului, Orban - un om care nu a ajuns în funcție în urma votului dat de poporul român - nu mai este dorit nici măcar de propriul partid, unde se estimează corect dezastrul pe care îl produce României și PNL-ului. Ar fi păcat ca, prin menținerea de neînțeles a lui Orban ca șef în Palatul Victoria, să apăra și expresia Orban-ciuma lui Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel