COVID-19. Cum îţi dezinfectezi CORECT telefonul

Ştim deja că noul coronavirus supravieţuieşte perioade lungi pe diverse suprafeţe, aşa că specialiştii atrag atenţia că şi telefoanele trebuie dezinfectate. 

Dar cum faci asta corect? Dacă veţi căuta pe Google "bacterii pe telefon", veţi fi cu adevărat speriaţi de valul de avertismente, precum cel conform căruia telefonul este de 10 ori mai murdar decât capacul de la toaletă sau cel conform căruia ecranul telefonului ascunde peste 25.000 de bacterii pe centimetru pătrat. 

Sigur, cele mai multe dintre aceste bacterii sunt complet inofensive. Dar nu şi noul coronavirus! De asta specialiştii recomandă ca şi telefonul să fie pe lista obiectelor de dezinfectat. 

Cum se curăţă dispozitivele APPLE

Apple transmite că utilizatorii de iPhone ar trebui să folosească un şerveţel cu concentraţie de alcool izopropilic de 70 la sută, pentru dezinfectarea dispozitivului. Ştergeţi uşor marginile telefonului, dar evitaţi introducerea umezelii în oricare dintre deschizăturile telefonului. În niciun caz nu trebuie să scufundaţi telefonul în vreo soluţie de curăţare. 

De asemenea, e foarte important să deconectaţi toate cablurile de la dispozitiv şi să îl închideţi, mai transmite Apple, conform USNEWS.com. 

Nu folosiţi produse de curăţenie, precum soluţia de geamuri sau spray-uri cu aerosoli, dar nici aer comprimat. iPhone are un strat rezistent pe ecran, iar produsele de curăţenie vor deteriora acel strat şi vor creşte riscul de zgâriere a ecranului. 

Cum se curăţă dispozitivele Android 

Ei bine, deşi există de ani buni o dispută între utilizatorii de iOS şi Android, de această dată se pare că au căzut de acord Asta pentru că şi Samsung face aceleaşi recomandări ca cei de la iPhone în ceea ce priveşte curăţarea telefoanelor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel