Coreea de Nord. Reprezentant ONU, vizită oficială la Phenian

Secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri politice, americanul Jeffrey Feltman, va efectua de marți până vineri o vizită oficială în Coreea de Nord, a anunțat luni purtătorul de cuvânt al Națiunilor Unite, Stephane Dujarric, transmite AFP.

Vizita are loc la șase zile după ce Phenianul a lansat o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) capabilă să lovească, potrivit nord-coreenilor, orice punct de pe teritoriul continental al Statelor Unite.

Va fi prima vizită a lui Jeffrey Feltman în această țară de la preluarea mandatului în 2012. Ultimul secretar general adjunct al Națiunilor Unite pentru afaceri politice care s-a deplasat în Coreea de Nord a fost B. Lynn Pascoe în februarie 2010, potrivit ONU.

Cea mai recentă vizită a unui înalt responsabil al ONU în Coreea de Nord a fost efectuată în octombrie 2011 de Valerie Amos, fost secretar general adjunct pentru afaceri umanitare și coordonatoare a ajutoarelor de urgență.

Întrevederile lui Jeffrey Feltman cu oficiali nord-coreeni se vor concentra pe "subiecte de interes și preocupări comune", a adăugat purtătorul de cuvânt al Națiunilor Unite, fără să poată preciza dacă responsabilul ONU va fi primit de numărul unu nord-coreean, Kim Jong-Un.

El se va întâlni cu diplomați străini și cu echipa Națiunilor Unite desfășurată în Coreea de Nord cu o misiune umanitară. Jeffrey Feltman va merge la mai multe situri unde ONU derulează proiecte, a adăugat Stéphane Dujarric, subliniind că vizita se va desfășura în principal în regiunea capitalei Phenian.

În Coreea de Nord sunt prezente șase agenții ONU: PNUD (dezvoltare), UNICEF (copii), OMS (sănătate), PAM (alimentație), FAP (agricultură) și Fondul Națiunilor Unite pentru Populație. În total, ONU numără circa 50 de angajați internaționali care lucrează pentru aceste agenții.

Această vizită este urmarea invitației transmise de nord-coreeni secretariatului general al ONU în cursul Adunării Generale a Organizației, în septembrie, a mai declarat Stéphane Dujarric, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel