Concert Mircea Vintilă, de 1 iunie

Muzeul Național al Literaturii Române sărbătorește 62 de ani de la înființare, dar și Ziua Internațională a Copilului cu un concert susținut de Mircea Vintilă sâmbătă, 1 iunie 2019, ora 18.00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe).

Mircea Vintilă s-a născut la 23 martie 1949 la  Bucureştişi a fost interesat de muzică din copilărie. A urmat Şcoala de Muzică (clasa de violă). A terminat „Liceul Lazăr” şi apoi a absolvit Institutul de Construcţii în anul 1974. A cântat alături de alţiprestigioşiartişti precum Mircea Florian, Marcela Saftiuc,  Doru Stănculescu la primul festival studenţesc de folk din anul 1971, la clubul „303” al Politehnicii bucureştene, apoi la clubul „Universitas”, la „Casa de Cultură a Studenţilor” şi în Cenaclul Flacăra.

Mircea Vintilă face parte din prima generație de artiști folk din România, cea a anilor ’70. A compus cântece pe versuri de George Coșbuc, Tudor Arghezi, Florian Pittiș, Gheorghe Azap și alții. Este recunoscut pentru faptul că o parte dintre cântecele sale recreează atmosfera și farmecul Bucureștiului de odinioară. În 1992 fondează, împreună cu Mircea Baniciu, Florian Pittiș și VladyCnejevici, grupul Pasărea Colibri, desfășurând o prestigioasă activitate discografică și de turneu în țară și străinătate.

Intrarea este liberă, în ordinea sosirii, în limita locurilor disponibile, arată MNLR într-un comunicat.

Flaviu Predescu 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel