Comisia Europeană- Ungaria. Mesaj pentru Budapesta, după procedurile de sancționare

 Procedurile legale lansate de Uniunea Europeană împotriva Ungariei nu împiedică discuţii constructive între Comisia Europeană (CE) şi guvernul ungar, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al executivului european, Margaritis Schinas, în cadrul conferinţei zilnice de presă, transmite MTI. 

Potrivit lui Schinas, aceste proceduri, cum ar fi cea legată de legislaţia ungară privind învăţământul superior sau cea legată de cotele europene de migranţi, au fost lansate înainte de recentele alegeri din Ungaria, iar Comisia Europeană continuă să fie deschisă faţă de un dialog constructiv şi pozitiv pentru reglementarea acestor probleme. 

Răspuns cu diplomație, în privința alegerilor

Purtătorul de cuvânt al CE a menţionat, referitor la alegerile legislative desfăşurate duminică în Ungaria, că poporul ungar şi-a exprimat voinţa, adăugând că Uniunea Europeană este o comunitate a democraţiei şi valorilor comune, iar protejarea acestor valori este responsabilitatea comună a tuturor membrilor blocului. 

Schinas a confirmat cu acelaşi prilej că preşedintele CE, Jean Claude Juncker, ar putea efectua o vizită în Ungaria în următoarele săptămâni, la invitaţia premierului Viktor Orban, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel