Colecții de etnografie și folclor la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Flaviu Predescu / 24 oct 2019 / 19:35 Salveaza PDF Comentarii

Proiectul „RomânIA tradițională” organizat în fiecare lună de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba va avea o nouă etapă luni, 28 octombrie 2019, la ora 17:00, la sediul central al bibliotecii, situate în Alba Iulia, str. Trandafirilor, nr. 22.

Activitatea din luna octombrie intitulată „Alba coase IE” va avea ca parteneri Asociația Transilvania Bussines Woman Alba Iulia și Centrul de Resurse „Academia Doamnelor” din Alba Iulia și va urmări reconstituirea unei șezători autentice românești, din zona etnografică Podișul Secașelor, mai precis din localitatea Daia Română.

Prin urmare, cei dornici să se implice în atelierele de cusut vor avea surpriza să participe la o șezătoare pusă în scenă de elevii Școlii Gimnaziale Daia Română, coordonați de bibliotecara Sinefta Cibu de la Biblioteca comunală Daia Română. Invitate speciale în șezătoare vor fi creatoarea populară Angela Chelaru de la Ciugud și interpreta de folclor Cornelia Goția de la Galda de Jos.

Evenimentul va continua cu atelierul de cultură tradițională în cadrul căruia Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba va pune la dispoziția celor prezenți o bogată colecție de carte din domeniile artă populară, etnografie și etnologie.

Intrarea la eveniment este liberă iar cei prezenți vor avea parte și de alte surprize oferite de organizatorii și partenerii evenimentului. Activitatea face parte din proiectul 5.11 RomânIA tradițională, parte component a Programului Managerial 2017 – 2020, arată un comunicat BJLB Alba.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26