Cineastul Senţov din Ucraina, în a 87-a zi a grevei foamei

Cineastul ucrainean Oleg Senţov, aflat în greva foamei de aproape trei luni într-o închisoare din Rusia, are o stare de sănătate 'catastrofală' şi crede că sfârşitul său este 'aproape'.

'Situaţia nu este doar rea, este catastrofală. Oleg mi-a transmis o scrisoare prin avocatul său. El nu se mai poate ridica. Scrie că sfârşitul este aproape şi nu vorbeşte despre eliberarea sa', scrie verişoara cineastului, Natalia Kaplan, pe pagina sa de Facebook. Cineastul ucrainean de 42 de ani, care miercuri a ajuns în cea de-a 87-a zi a grevei foamei, refuză transferul său la un spital civil de teama că nu va supravieţui călătoriei, mai adaugă ea.

A slăbit 30 de kilograme

După aceste declaraţii, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ucrainene Mariana Betsa, şi-a exprimat 'îngrijorarea' şi a lansat un apel către Occident să 'mărească presiunea la adresa Rusiei în favoarea eliberării' cineastului. Oponent al anexării peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia în 2014, Oleg Senţov a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru 'terorism' şi 'trafic de arme' în urma unui proces calificat drept 'stalinist' de către organizaţia Amnesty International. El a început greva foamei în 14 mai pentru a cere eliberarea tuturor 'prizonierilor politici' ucraineni deţinuţi în Rusia. Avocatul lui Senţov, Dmitri Dinze, care l-a vizitat marţi în închisoare, a declarat pentru AFP că cineastul a pierdut 30 de kg şi suferă de probleme cardiace. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel