Charles Dickens, portret dispărut de 150 de ani va fi expus

Un portret al lui Charles Dickens dispărut de 150 de ani va fi expus în această săptămână.

Un portret din tinereţe al scriitorului englez Charles Dickens, dispărut timp de 150 de ani, va fi expus în această săptămână la Londra, după ce a fost descoperit la sfârşitul anului 2017 într-o piaţă de vechituri din Africa de Sud, acoperit cu mucegai şi expus pe o tarabă lângă un homar din metal, informează Reuters.

Acel portret miniatural, realizat în acuarelă şi guaşă de Margaret Gillies, a fost estimat la 220.000 de lire sterline (280.000 de dolari) şi a fost pictat în 1843, când Charles Dickens avea vârsta de 31 de ani şi scria "A Christmas Carol".

Pictura îl prezintă pe tânărul romancier din epoca victoriană proaspăt bărbierit, cu părul lung şi privind spre public peste umărul stâng, contrastând puternic cu o imagine mult mai cunoscută a lui Dickens, realizată la vârsta a treia, când scriitorul avea o barbă deasă şi parul mult mai rar şi dezordonat, cu un început de calviţie.

Are o înălțime de 14 centimetri

Portretul din tinereţea scriitorului a fost expus pentru ultima oară în public în anul 1844 la Royal Academy of Arts din Londra şi a dispărut la scurt timp după aceea. Margaret Gillies mărturisea într-o scrisoare din 1860 că nu ştia ce s-a întâmplat cu acel tablou. După căutări rămase fără rezultat, ea l-a declarat pierdut în 1886.

Portretul oval, cu înălţime de 14 centimetri, a fost găsit la sfârşitul anului trecut în provincia KwaZulu-Natal din Africa de Sud de un colecţionar necunoscut şi, de atunci, a fost recondiţionat.

Comerciantul de artă Philip Mould & Company din Londra este actualul proprietar al portretului, care este expus pentru publicul larg începând de joi.

Charles Dickens Museum vrea să îl cumpere 

Nu este cunoscut modul în care portretul a părăsit Londra şi a ajuns în Africa de Sud. Potrivit unei teorii avansate de comercianţii de artă, lucrarea a fost transportată în Africa de Sud de prieteni ai familiilor Dickens şi Gillies.

Administratorii de la Charles Dickens Museum, amenajat în fosta locuinţă din Londra a scriitorului, încearcă să strângă bani pentru a cumpăra această operă de artă cu preţul redus de 180.000 de lire sterline.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel