Urmărește emisiunea live


Cerere în căsătorie, PREMIERĂ la Teatrul de Artă

Vineri, 4 decembrie, ora 19.15, la Teatrul de Artă București va avea loc premiera spectacolului 'Cerere în căsătorie' de A.P. Cehov.

Spectacolul, prezentat acum și în București, a fost creat în cadrul caravanei Cultură-n șură, iar în vara acestui an s-a jucat în 5 sate din județul Sălaj, pe scene montate direct în șurile oamenilor.

Cu: Floretina Nastase, George Constantinescu, Valentin Terente

Regia: Victor Olăhuţ

"Un lucru e cert: îți trebuie ceva curaj să faci o cerere în căsătorie. Ei bine, pețitorul nostru nu-l are. Ar vrea să se însoare, fata îi place, la o adică și cu socrul s-ar putea înțelege, dar nici legat de glie nu s-ar vrea. Și unde e o problemă, se știe, apar mai multe. Nu există moment mai prielnic ca acela de dinaintea unei cereri în căsătorie, pentru a dezgropa toate certurile, bârfele, neînțelegerile între două familii. Dar cum dragostea invinge totul, sau, mai bine zis, cum oamenii se ceartă ca să aibă de ce să se împace, așa și tinerii noștri, până la urmă iau o pauză de la scandal.

Nu ne-am propus să "aducem în actualitate" textul lui Cehov dintr-un motiv foarte simplu: e foarte dificil să nu-l aduci. Montarea oricărui text în actualitate presupune, intrinsec, o actualizare a acestuia. Până la urmă depinde de fiecare dintre noi cât de mult vrem să ne restrângem "actualitatea". Eu unul, mi-aș dori ca "actualitatea" mea să se întindă până la Big Bang", a spus Victor Olăhuț, regizorul piesei.

Mai multe detalii aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel