Ce se întâmplă la „Câştigă România!”?

Multe emoţii la filmările primei ediţii „Câştigă România!”. Printre întrebări s-au strecurat și câteva glume, care au mai tăiat din tensiunea simțitoare de pe platou.

Cei trei concurenti și-au pus la bătaie cunoștințele și au dat dovadă de multă spontaneitate și umor, deși uneori întrebările s-au dovedit a fi o provocare pentru orice pasionat de cultură și civilizație. 

„Baftă tuturor!”, a răsunat vocea gazdei pentru prima dată în studioul 2 al TVR, recent adus la zi din punct de vedere tehnic pentru astfel de producții-eveniment. După o absenţă lungă de pe micul ecran, Virgil Ianţu, cunoscutul prezentator ce şi-a legat numele de importate emisiuni concurs, îşi dă din nou întâlnire cu telespectatorii peste câteva zile, mai exact din 17 aprilie. Iar emisiunea va putea fi urmărită de luni până joi, de la ora 20.00, pe TVR 2.

Concurenții și telespectatorii deopotrivă vor fi purtaţi prin toate judeţele ţării. „«Câştigă România!» este un format în totalitate românesc, idee ce se produce pentru prima oară. Întrebările se referă doar la țara noastră, dar îi trec pe concurenți prin toate subiectele imaginabile. Cu această ocazie vom afla atât noi, cât şi cei de acasă, despre lucrurile frumoase pe care le avem în ţară şi despre realizările mai vechi, dar şi mai noi”, a mărturisit Virgil Ianţu.

În ceea ce priveşte ineditul formatului, prezentatorul dezvăluie că „lucrurile sunt foarte simple şi aceasta e una dintre calităţile noului concurs. Este intuitiv, iar cei de acasă se vor obişnui cu ce se va petrece în emisiune. Avem trei concurenți în fiecare ediţie, dintre care doar unul va rămâne, după ce va trece de două etape preliminarii. Fiecare concurent trebuie să aibă ca punct de plecare un judeţ de graniţă pe care şi-l alege el. Misiunea este să ajungă într-un alt judeţ, tot de graniţă, pe care îl va alege aleatoriu calculatorul. Fiecare concurent trebuie să răspundă corect la o serie de întrebări legate de județele prin care trec. La final se face un clasament, iar cei care au parcurs întreaga distanţă între punctul de plecare şi cel de destinaţie sunt avantajaţi. După prima etapă, doi dintre concurenţi merg mai departe, iar cel cu punctajul cel mai mic părăseşte concursul. În următoarea etapă, concurenţii «se duelează», pornind unul spre celălalt, fiecare dintr-un judeţ opus. Obiectivul este să ajungă în judeţul adversarului şi aici va fi nevoie şi de puţină strategie, de câteva ocolişuri. În cea de-a treia etapă va rămâne cel care va parcurge cele mai multe judeţe. Acesta va trebui să răspundă la o serie de întrebări cât mai repede, parcurgând cât mai multe județe din punctul de plecare. Iar strategia pe care o va alege face parte din farmecul jocului. Dacă rămâne înconjurat de județe pentru care a dat răspunsuri greșite, se blochează și ediția se încheie. Însă acesta este cel care trece în ediţia următoare și care are deja un premiu asigurat.”, a mai explicat Virgil Ianţu. 

Întrebat dacă a fost tentat să „tragă cu ochiul” la preselecţii, Ianţu a răspuns amuzat: „Eu nu trag cu ochiul, ci mă duc să-i relaxez puţin, pentru că e firesc să aibă emoţii. Atmosfera de la filmări poate fi apăsătoare pentru cei care n-au mai trecut prin aşa ceva, iar eu îmi doresc să se simtă bine, să ne şi distrăm, pentru că este unul dintre condimentele acestui format. «Câştigă România!» ne permite să învăţăm, dar şi să plecăm acasă cu amintiri plăcute. E o emisiune de divertisment, nu e nicio încrâncenare, iar mie nu îmi stă în fire să prezint emisiuni sobre”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel