Ce nu s-a văzut din înregistrările de la Cotroceni

val-valcu
val-valcu

Nu sunt de acord cu criticile care i se aduc tinerei Ioana Petrescu, după publicarea stenogramelor de la Cotroceni. Pentru simplul motiv că ea nu avea ce să caute acolo.

Traian Băsescu a mai venit cu o inovație, din gama celor cu care a câștigat și a menținut  Puterea timp de 10 ani. A forțat sau ignorat regulile jocului, așa cum face de la început.

În 1997, a adus în politică jocul dublu: mâncăm ca la Guvernare, criticăm ca în Opoziție. În 2000, a folosit tehnici publicitare de tip comercial, în campania electorală, cucerind Primăria. În 2004, a preluat câteva teme și stilul , de la Vadim, umflându-i cu această ocazie și electoratul. Au urmat mișcări una mai spectaculoasă ca alta, de la numirea lui Tăriceanu, până la publicarea înregistrărilor de la Cotroceni.

Evident, mișcarea a avut efectul scontat: susținătorii lui Traian Băsescu au, în sfârșit, un motiv de satsifacție. Mamă, ce le-a tras-o, a șters pe jos cu ea, l-a pus pe Ponta cu botul de pisiscuț pe labe. S-a ajuns până acolo încât se susține că ”e ca poza lui Geoană la Vântu”.

E imposibil să fii obiectiv în discuțiile despre Băsescu, dar o minimă prudență ar trebui să tempereze entuziasmul băsiștilor. Personal, cred că mulți dintre cei care au votat în funcție de talk-show-ul moderat de Turcescu regretă fapta. Din perspectiva celor 7,4 milioane de alegători, nu sunt așa de sigur că, amintind de vizita lui Geoană, se obțin voturile care i-ar trebui Elenei Udrea pentru turul doi.

Nici umilirea unui tânăr nu cred că va umple de entuziasm tinerii frumoși pe care se bazează partidul în blugi. Evident că Traian Băsescu, boxer de talk-show cu sute de meciuri în picioare, a umplut de vânătăi o debutantă care intra prima oară în ring. Fără să știe, măcar, că a început meciul televizat.

Cât despre Ponta, nu l-am văzut prea agresiv, e drept, dar nici nu știa că este filmat într-o dezbatere TV. ”N-am încredere în gândirea dv. economică, am trăit-o”, i-a dat replica lui Băsescu, adăugând că nu e nimeni de neînlocuit. Putea ieși ușor și din clenciul cu MTO-ul, replicând scurt: o să citiți bugetul în toamnă, ce vă grăbiți? Vă trebuie pentru campania electorală a PMP?  Mie mi s-a părut că nu vrea să strice muniție pe unul deja ieșit din joc. Doar, spune chiar Ponta, ”ne vom descurca și după noiembrie”, când președintele rămâne doar agricultor.

Să nu uit, însă, de scenele care nu s-au văzut  din înregistrările de la Cotroceni. Ca să putem să-i facem statuie lui Băsescu și să-l îngropăm la baza ei pe Ponta, ar trebui să se publice și discuțiile dintre Băsescu și Merkel. Să vedem cum s-a adoptat MTO-ul, de ce am înghițit austeritatea cu lingura de supă, dacă a stat ca râma, sau a făcut-o praf, cu cunoștințele lui, ca pe Ioana Petrescu.

Nu mă aștept la mari dezvăluiri după ce Traian Băsescu va fi istorie, nici la procese ca ale lui Năstase. Dar aș vrea să văd fața băsiștilor când vor fi desecretizate stenogramele întâlnirii angelice cu Merkel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel