EXCLUSIV  Caragiale își bătea joc de mișcările de extrema dreaptă. Daniel Cristea-Enache a arătat diferenţa faţă de Eminescu

Caragiale își bătea joc de mișcările de extremă dreapta. Daniel Cristea-Enache a arătat diferenţa faţă de Eminescu
Caragiale își bătea joc de mișcările de extremă dreapta. Daniel Cristea-Enache a arătat diferenţa faţă de Eminescu

Criticul literar Daniel Cristea-Enache a vorbit, în cadrul emisiunii De Ce Citim de la DC News, despre Ion Luca Caragiale.

În cadrul emisiunii De Ce Citim de la DC News, criticul literar Daniel Cristea-Enache a vorbit despre Ion Luca  Caragiale:

„Una e un patriotism în contextul în care românii fac parte din alte state și trebuie să te lupți pentru dreptul lor de reprezentare, alta este o viziune asupra românității atunci când există o Românie Mare deja, așa cum se întâmpla în epoca interbelică și când exista această ură viscerală și explicație că tot ce se întâmplă rău în societate e din cauza străinilor de neam și devine o armă și un instrument politic pentru mișcările extremiste de dreapta.

Aceștia îl foloseau politic pe Eminescu, dar pe Caragiale nu îl înghițeau. Fiindcă el nu era doar ironic și avea mai multe texte în care își bătea joc de acești români și îi punea cu doi de r, scria rromânul, rromânca, ca să ridiculizeze aceste pretenții ale lor. Nu era nici român pur, era neam de greci, din categoria celor pe care prietenul lui, Eminescu, îi vitupera în diferite texte“, a precizat criticul literar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel