Cântarea Cântărilor, la templul Coral. Concert cu textul integral, în premieră

Muzeul Național al Țăranului Român, în parteneriat cu Ambasada Statului Israel și Federația Comunităților Evreiești, prezintă, duminică, 22 noiembrie 2015, ora 19, concertul cameral Cântarea Cântărilor. Evenimentul va avea loc la Templul Coral din București, iar intrarea va fi liberă.

Soliști: Raquela Sheeran soprană, Israel, Yosef Aridan, tenor, Israel. Dirijor este Tiberiu Soare. Compozitor, Laurențiu Ganea.

Participanții sunt muzicieni de marcă din Israel și România, iar scopul este cel de a promova valorile vechilor tradiții prin prezentarea unor texte sacre din Biblie. Cântarea Cântărilor, în original Shir HaShirim, este un text vechi de aproape 3000 de ani, scris de Regele Solomon.
Durata concertului este de aproximativ 40 minute, iar formula ansamblului este de soprană, tenor și un ansamblu de șapte instrumente soliste sub bagheta unui dirijor.

Abordarea muzicală este cea tradițională, liniile melodice sunt puternic influențate de cântarea veche sinagogală și melosul zonal, iar formula ansamblului a fost inspirată de instrumentele menționate în Biblie. Pentru un rezultat cât mai bun s-au cercetat atât documente legate de vechile izvoare melodice și sursele acestor texte, scrieri ale unor comentatori ai Bibliei din perioada medievală, cât și mai multe cercetări recente, la acestea adăugându-se o serioasă analiză întreprinsă de compozitor.

Evenimentul din ziua de 22 noiembrie va reprezenta o premieră, fiind prima dată când un compozitor abordează acest text în integralitatea sa, text prezentat în varianta originală, în limba ebraică. O parte dintre piesele din program au fost prezentate în decembrie 2010 la Londra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel