Camionul morții. Parchetul din Ungaria atacă pedepsele

Parchetul ungar a anunţat că atacă în apel pedepsele de 25 de ani de închisoare pronunţate joi împotriva principalilor vinovaţi de decesul a 71 de migranţi care au murit sufocaţi într-un camion frigorific descoperit abandonat pe o autostradă din Austria în august 2015, relatează AFP. 

"Verdictul nu reflectă suficient condiţiile în care s-a produs această crimă", a explicat în faţa tribunalului din Kecskemét, sudul Ungariei, procurorul Gabor Schmidt, care a cerut pedeapsa cu închisoarea pe viaţă pentru cei patru principali vinovaţi ai dramei care a şocat o lume întreagă. 

Lipsiţi de oxigen în compartimentul închis ermetic de doar 14 metri pătraţi, migranţii au agonizat timp de aproape trei ore fără ca traficanţii să intervină, în ciuda strigătelor de ajutor ale acestora. 

Cei patru bărbaţi, condamnaţi joi de tribunalul din Kecskemét la 25 de ani de închisoare cu executare, au anunţat de asemenea că vor face apel, susţinând că nu au vrut moartea pasagerilor. 

Pedepse pentru complici 

Cei zece complici ai lor au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 3 şi 12 ani de închisoare, la sfârşitul unui proces început în iunie 2017. 

Cei 71 de migranţi - 59 de bărbaţi, opt femei şi patru copii, între care un bebeluş -, proveniţi din Siria, Irak şi Afganistan, au fost îmbarcaţi în camion în sudul Ungariei, nu departe de frontiera cu Serbia, pe 26 august 2015. Camionul a fost apoi descoperit abandonat cu trupurile migranţilor înăuntru pe o autostradă din Austria în apropiere de Parndorf, la frontiera cu Ungaria. 

Ancheta a stabilit că este vorba despre migranţi care au fugit de teama conflictelor din Siria, Irak şi Afganistan. Dosarul a fost transferat Ungariei în toamna lui 2015, autopsiile efectuate stabilind faptul că moartea celor 71 de migranţi a survenit prin sufocare în compartimentul închis ermetic, în timp ce camionul se afla încă pe teritoriul ungar. Trupurile victimelor, cu excepţia unuia singur, au fost identificate. Majoritatea au fost predate familiilor, restul fiind îngropate la Viena.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel