Bloomberg: Igiena personală duce la un dezastru ecologic

epilare
epilare

Păduchi pubieni sunt pe cale de dispariție, iar principala cauză, spun medicii, este epilarea inghinală, potrivit

Reducerea infestări cu păduchi pubieni a fost legată de medici cu epilarea inghinală. Mai mult de 80% dintre studenți din SUA elimină o parte sau tot părul pubian - o tendință în creștere în țările occidentale și o modalitate alternativă de a combate una dintre cele mai contagioase infecții cu transmitere sexuală.

Responsabilul de sănătate sexuală de la Universitatea din New South Wales, doctorul Basil Donovan, a spus că dispariția infestărilor este rezultatul unei îngrijirii mai atente. De obicei, păduchii pubieni sunt "tratați" cu insecticide. În timp ce insectele în fomă de crabi nu sunt cunoscute să răspândească vreo boală, mâncărimile pielii pot duce la infecții.

Tăierea, epilarea cu ceară sau rasul părului pubian distruge habitatul optim pentru aceste viețuitoare. Practica a ajutat enorm la stimularea vânzărilor de produse depilatoare pentru companii, cum ar fi Procter & Gamble Co și Reckitt Benckiser Group. Piața globală pentru depilatoare a fost de 4.69 miliarde de dolari în 2012, potrivit unui studiu Euromonitor International din Londra. Mai mult, piața depilatoarelor va ajunge la 5.6 miliarde de dolari până în 2016.

Epilarea inghinală și-a luat avânt pe plan internațional la începutul anilor 2000, probabil stimulat de atenția cu care a fost prezentată în mass-media, susține lectorul superior și cercetător în domeniul sănătății sexuale de la Universitatea din Sydney, Spring Cooper Robbins.

Distrugerea unei specii

"Îngrijirea părului pubian a condus la o epuizare gravă a populațiilor de păduchi crab", a declarat entomologul medical de la Centru de Cercetare și Dezvoltare din Cambridge, Ian Burgess. "Adăugați, la celelalte schimbări ale corpului uman, depilarea părul de pe corp, și puteți vedea un dezastru ecologic în proces pentru această specie", a mai adăugat acesta.

"Distrugerea habitatului păduchilor pubieni este în creștere. Păduchii pubieni sunt o specie pe cale de dispariție", a declarat Janet Wilson, consultant în domeniul sănătății sexuale și HIV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel