Benone Sinulescu a murit. Fuego: Abia el a fost un mare superstar al României

Fuego a vorbit în această seară despre cum a fost susținut la începuturile carierei sale de către Benone Sinulescu. 

Paul Surugiu, Fuego, a vorbit în direct la România TV despre relația pe care a avut-o cu Benone Sinulescu și cât de mult a fost ajutat de acesta în cariera sa. 

”E trist cum se stinge rând pe rând o generație de aur a folclorului și a artei românești. O generație care a definit totuși România și i-a dat valoare. Nea Beni a știut toată viața dumnealui să își păstreze acest optimism și demn, decent, el a făcut ca anii să treacă în favoarea lui. Desigur că mă leagă de el începuturile mele, pentru care eu îi mulțumesc mereu. Eram un puști timid, prin anii 97-98, eram deja lansat, dar fără mare succes la publicul larg. Cântam în diverse spectacole, în deschiderea marilor artiști și îmi doream să ajung la fel ca ei. L-am întâlnit pe nea Beni la un spectacol, iar acestuia i-a plăcut de ceea ce făceam eu pe scenă și mi-a oferit ajutorul său încurajându-mă să scot primul meu album CD pe piața muzicală. În momentul acela nu am rămas impresionat pe moment pentru că erau mai mulți alți artiști care îmi spuneau lucrul acesta, dar el a sunat la prima casă particulară de discuri România și a girat pentru mine. Astfel, în câteva luni albumul ”Toată lumea dansează” era deja pe piață și începea deja să intre în topurile și preferințele publicului. A fost un stâlp al carierei mele la început de drum.

A fost un superstar al României

Nea Beni a fost o forță puternică artistică, care a avut un repertoriu de invidiat, plin de șlagăre, melodii de joc, doine, balade dintre cele mai emoționante. Mi-a fost tare drag. Nea Beni era ca un copil pe scenă. Era ca un copil care se bucura de fiecare partitură, reușind mereu să electrizeze publicul. Stimați români, vă spun cu mâna pe inimă, abia nea Beni a fost un superstar al României. A fost iubit de toate generațiile la un loc, cu melodii pe care le știe toată lumea de la mic la mare. Abia nea Beni era un vulcan de energie. Sunt extrem de fericit să știu că la începuturile mele nea Beni a clădit la drumul meu artistic. Tributul României pentru eternitate îl are și pe marele Benone Sinulescu în vizor. În această zi s-a rupt o parte din inima mare a artei noastre românești. Îmi doresc să îl ierte Dumnezeu și să îl așeze în lumea celor drepți”, a declarat Paul Surugiu. 

Benone Sinulescu a murit la vârsta de 84 de ani

Benone Sinulescu a murit în această după-amiază la spital. Decesul ar fi survenit din cauza unei pneumonii ce ar fi apărut cu 2-3 zile în urmă, relatează România TV. Artistul avea 84 de ani.

”Cu Benone ne-am întâlnit, am fost la festivaluri, cel puțin o dată pe lună vorbeam la telefon. Acum cu cine să mai vorbesc la telefon. Condoleanțe familiei. Îmi pare tare rău. Să te ierte Dumnezeu... îmi pare foarte, foarte rău. Nu știu ce să mai spun. Vorbeam foarte des la telefon. (...) Avea o energie... vine când nu te aștepți. (...) Când am aflat că este bolnav, l-am mai sunat dar nu a mai răspuns...era vesel, avea o energie fantastică, parcă avea 20 de ani. Îmi pare foarte rău”, a declarat Laura Lavric în lacrimi în direct la România TV. 

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel