Urmărește emisiunea live



Băsescu, PDL, Blejnar şi noua Securitate

razvan-dumitrescu
razvan-dumitrescu

Am văzut cu date concrete cât de bine stăpâneşte actuala putere arta manipulării. Ori de câte ori un scandal ameninţă să lovească la vârf în zona PDL sau a Preşedintelui, apare ca la comanda un alt subiect care să ne abată atenţia! Din nefericire pentru cei din vârful piramidei, cam toate temele importante duc, direct sau prin intermediari către ei. Aşa că tactica asta de tipul “dacă nu poţi să-i convingi, ameţeşte-i” nu dă roade decât pe termen foarte scurt!

Ultimele scandaluri îmi atrag însă atenţia asupra unui fenomen pe cât de complex pe atât de periculos...

Este foarte interesant că din ce în ce mai multe declaraţii ale unor persoane din sistemul vamal îl indică pe şeful fiscului, Sorin Blejnar drept omul la care se strângeau banii din şpagi... Îl incriminează patru foşti şefi de vamă şi dacă îi elimin din listă pe cei arestaţi care fac astfel de declaraţii chiar şi în faţa judecătorului, tot mai rămân doi necertaţi cu legea (încă!) care spun acelaşi lucru.

Aici nu mai vorbim despre simple declaraţii politice pe care nişte lideri de partide le fac pentru a câştiga imagine şi puncte electorale. Când încep să ciripească oamenii din sistem e greu de presupus că mai poate opri cineva tăvălugul şi că mai poţi muşamaliza ceva. Sigur, asta e valabil doar din punct de vedere teoretic, în România se poate orice pentru că încrengăturile din instituţiile statului sunt multe şi create nu doar pe baza principiului comunist “pile, cunoştinţe, relaţii” ci şi pe bază de înrudiri: prin cununie, prin botez, prin orice mijloc, profit să fie!

Ce avantaje poţi avea dacă te încuscreşti cu Bercea Mondial? Tu, Mircea Băsescu, frate de şef de stat, ce ai de câştigat? Dar tu, Theodor Stolojan? Dar doamna judecator Maria Huza? Dar alţi politicieni aflati şi ei în aceeaşi situaţie?

Bercea Mondial ce câştigă, dacă câştigă? Dacă nimeni nu câştigă, de ce s-au mai înghesuit aceste mârimi politico-juridice să devină rude cu interlopul?

Vă întrebaţi probabil ce legătură au aceste exemple cu Sorin Blejnar, şeful ANAF? Puţini dintre dumneavoastră aţi auzit probabil de Daniel Andrei Moldoveanu. Este un consilier prezidenţial necunoscut marelui public dar asta nu înseamnă că nu e foarte important. Dânsul e nici mai mult nici mai puţin decat directorul Oficiului pentru Informaţii Integrate din cadrul Comunităţii Naţionale de Informaţii! Pe limba tuturor, este un securist de tip nou, şef peste ochiul şi timpanul domnului preşedinte Traian Băsescu. În anumite situaţii, astfel de oameni pot fi mai importanti decât un şef de stat, dacă ne gândim că un preşedinte îşi ia informaţia pe baza căreia ia decizii de siguranţă naţională de la această persoană!

Se spune că acest domn important ca funcţie e nimeni altul decât naşul de cununie al lui Sorin Blejnar. Şeful Fiscului a şi fost sunat de un reporter al Antenei 3 şi rugat să confirme sau să infirme informaţia. Raspuns: ”şi ce relevanţă are?” Trageţi singuri concluziile, însă în cazul în care şi cei doi sunt rude, are relevanţă pentru felul în care s-a structurat Puterea în România: şi prin înrudire între personaje cu funcţii cheie şi prin încuscriri cu şefi de clan din lumea interlopă! Totul arată ca o masă mare la care au loc împreună oameni din sistemul de siguranţă, politicieni, preşedinţi şi interlopi! Restul e popor care se hrăneşte cu frimiturile ce pică de la stăpâni.

Să cred că în aceste condiţii niste cazuri grave de corupţie cu legături sus de tot nu pot fi muşamalizate?

Tot tabloul asta seamană cu esenţa de sistem de tip mafiot şi imi doresc din inima să greşesc când spun asta!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel